KEK-arany után bajnoki bronzérem az FTC vitrinjében

Vágólapra másolva!
2011.05.18. 19:34
null
Szádvári Krisztináék a bajnokságra is átmentették a KEK-győztes formát (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
A női kézilabda NB I két nyert mérkőzésig tartó bronzpárharcában a Szucsánszki Zita vezette FTC-Rail Cargo Hungaria idegenben is legyőzte a Syma-Váci NKSE csapatát, és ezzel megszerezte a harmadik helyet.

Nem sok ideje maradt a vasárnap még a KEK-döntőben szereplő FTC-nek a Vác elleni párharc második meccsére való felkészülésre, ráadásul a nagy siker után hétfőn pihenőt is kaptak a lányok. Szucsánszkiék fáradtan, de érthető módon feldobottan várták a találkozót, míg a váciak győzelemmel tették volna emlékezetessé Németh András utolsó hazai meccsét.

Szép gesztus volt a váciak részéről, hogy a meccs előtt virággal köszöntötték a kupagyőztes ferencvárosi lányokat.

A két csapat hagyományosan kiélezett mérkőzéseket vív egymással, a váciak többször is borsot törtek már fővárosi riválisuk orra alá. Bár az első gólt Kovacsicz Mónika révén még az FTC szerezte, utána azonban Herr Orsolya védéseinek köszönhetően fordítani tudtak a hazaiak. A válogatott kapus az egész meccs folyamán kiválóan védett, többször is ziccerben akadályozta meg a zöldeket a gólszerzésben.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik alakulat vezetett egy-egy góllal, de egy emberelőnyt jól kihasználva 13–10-re elhúzott a Vác. Tápai Szabina sokszor állította megoldhatatlan feladat elé a ferencvárosiakat, de Rédei-Soós Viktória is fontos gólokat szerzett.

Az FTC-ben Szucsánszki Zita vitte a hátán a csapatot, mondhatnánk, hogy ez el is várható egy kapitánytól, az irányító döntő érdemeket szerzett abban, hogy a szünetben csak 16–15-re ment az ellenfél.

A második félidőben Trufán Noémi góljaival fordított az FTC, az együttesek pedig folytatták a kiélezett küzdelmet. Érdekesség, hogy a 40. percben ugyanúgy 20–20 állt az eredményjelzőn, mint az első meccsen.

A Tápai–Szucsánszki gólpárbaj sem fejeződött be, a forgatókönyv pedig a hajrában is követte a korábbi találkozóét. Az FTC 26–25 után egy hatgólos rohammal döntötte el a párharcot, ebben a kapuba beálló Elena Abramovics is döntő érdemeket szerzett.

A vége 36–30 lett a Fradinak, amivel a zöld-fehérek bronzéremmel zárták a megterhelő évadot.

NŐI KÉZILABDA NB I
A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
SYMA VÁCI NKSE–FTC–RAIL CARGO HUNGARIA 30–36 (16–15)
Vác, 800 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
VÁC: HERR O. – Baross 1, RÉDEI-SOÓS 5, Uhraková, Fülöp 3, Temes 5 (1), Klivinyi 4. Csere: Bíró (kapus), TÁPAI SZ. 8, Gróz 1 (1), Barján 1, Petrovics, Mészáros R. 2. Vezetőedző: Németh András
FTC: Pastrovics – Kovacsicz 3, TOMORI 4, SZUCSÁNSZKI 12 (3), Szamoránsky P. 2, ZÁCSIK 5, Szádvári 4. Csere: ABRAMOVICS (kapus), Szarka A. 2, Szamoránsky A., Balogh Barbara 1, Trufán 2, Bari Nagy 1, Németh Cs. Vezetőedző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 13. p.: 6–5. 22. p.: 13–10. 36. p.: 16–17. 40. p.: 20–20. 47. p.: 26–25. 53. p.: 26–31. 57. p.: 28–34
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Németh András, a Vác edzője: – Negyvenöt percig bírtuk a tempónkat, utána kijött, hogy kevesen vagyunk egy ilyen feladathoz. Véleményem szerint reálisan végeztünk a negyedik helyen.
Elek Gábor, az FTC edzője: – Köszönjük mindenkinek, aki ehhez a szép sikerhez segítette a csapatot, egyben köszönjük a váci szurkolók és a váci csapat sportszerűségét, amely számunkra lenyűgöző volt.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az FTC javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik