Jól tartotta magát a Pick, de a Veszprém nyert

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 18:55
null
Marko Vujin (középen) ezúttal is megszórta a Szegedet (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata 29–25-re legyőzte a Pick-Szegedet a Balatonfüreden zajló Laver-kupa első elődöntőjében.

A mérkőzés elején a veszprémiek kicsit beragadtak, első góljukat csak a 6. percben szerezték, ezt követően azonban szélsőik, Gulyás Péter és David Korazija góljaival fokozatosan elhúztak. A Szeged – amelyben különösen Tomás Stranovsky volt elemében – azonban ezúttal nem omlott össze, és a szünetig mínusz négyről 13–12-re feljött.

A második félidő elején is a szélsők tettek ki magukért a legjobban, de a szegediek pechjére az MKB nehéztüzérei – Pérez Carlos és Marko Vujin – is belelendültek.

A bajnoki címvédő – amelyből ezúttal hiányzott Dejan Perics – így ismét ellépett ellenfelétől, és bár a Katzirz Dávidot és Vadkerti Attilát is nélkülöző szegediek dicséretesen küzdöttek, nem tudták elkerülni a vereséget.

A színvonalas torna másik elődöntőjében az idén a BL-ben négyes döntőt játszó Csehovszkije Medvegyi és a CO Zagreb csap össze később.

 

FÉRFI KÉZILABDA, LAVER-KUPA 
ELŐDÖNTŐ
MKB VESZPRÉM-PICK-SZEGED 29–25 (13–12)
MKB Veszprém: Fazekas – Gulyás 4, Vujin 8 (1), Császár 1, Sulic 3, Nagy K., Korazija 4. Csere: Liszkai (kapus), Terzic 1, Eklemovics 2, Lusnyikov, Laluska, Pérez 4, Iváncsik T. 2, Iváncsik G., Vilovszki. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Pick-Szeged: Tatai – Stranovksky 6, Butenko 4, Herbert, Bajorhegyi 3, Beocsanin 3, Törő 6 (2). Csere: Tóth M., Mikler (kapus), Lékai 2, Nagy N., Baláz 1, Teimel, Zubai, Grünfelder. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteres: 1/1 ill. 2/2.
Kiállítás: 8 perc ill. 6 perc.
 BALATONFÜRED, FÉRFI KÉZILABDA, LAVER-KUPA
ELŐDÖNTŐ  
Zagreb (horvát)–Csehov (orosz) 33–29
DÖNTŐ
MKB Veszprém–Zagreb vasárnap, 13 óra
A 3. HELYÉRT
Pick-Szeged–Csehov vasárnap, 11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik