HIRDETÉS
HIRDETÉS
VINCZE SZABOLCS 2018.08.01 10:46 Frissítve: 2018.08.01 10:49

„Itt az új BL-győztes!” – az első győri kéziedzésen a focit is megtapsolták

A vezetőedzővé előléptetett Danyi Gábor irányításával tartotta meg szezon előtti nyílt edzését a három fronton is címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amelyhez Nora Mörk is csatlakozott.

HIRDETÉS
A győri edzésen a közös képeknél és aláírásoknál talán csak a hagyományosnak számító focimeccsnek örültek jobban a rajongók (Fotó: Koncz György)
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG

 

 

Nagy meccseket akar játszani
„Előző klubommal, a macedón Vardar Szkopjével a legtöbb meccset elveszítettük a Győr ellen, mégis szívesen emlékszem vissza ezekre a mérkőzésekre, mert nagyon izgalmasak voltak – és ha valaki úgy szereti a kézilabdát, mint én, akkor nagy meccseket akar játszani! Ezért vagyok itt, ez így lesz Győrben is” – nyilatkozta Amandine Leynaud kapus.

Ahogy az lenni szokott, a bemelegítés utáni foci volt a legnépszerűbb szakasz – a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának szezon előtti nyilvános edzésén néha úgy tűnt, mintha a nagyjából ezer drukker kizárólag ezért jött volna ki az Audi Arénába. Nemcsak Görbicz Anita leheletfinom ejtésénél és Eduarda Amorim félpályás góljánál ujjongtak, hanem valamennyi találatot megtapsolták. Sőt, nemcsak a gólokat, hanem minden bátor szerelést és pontos passzt értékeltek, egyszer meg a tiltakozásukat is kifejezték, amikor Danyi Gábor vezetőedző visszahúzta Afentaler Sára mezét, kezét, és elvette tőle a labdát…

Amikor vége szakadt a félórás focinak, a lelátóról úgy harsant fel az ütemes taps, mintha a játékosok győztes Bajnokok Ligája-mérkőzés után hagynák el a pályát.

 

De nem így volt, csak ekkor kezdődött a kézilabdázás.

„Gyerünk, Nora!” – üvöltötte túl a csarnok moraját az egyik szurkoló, miután a súlyos sérülés után lábadozó norvég átlövő – Nora Mörk, a csapat egyik legnagyobb sztárja – is csatlakozott a többiekhez. Eddig csak könnyített edzéseket végzett, de óvatosan már be-bekapcsolódott a foglalkozásba. Mellette a cseh jobbszélső, Jana Knedlíková sem teljesen egészséges még, de ő is megjelent a tréningen.

Kettejükön kívül a kisebb sérüléssel küzdő holland beálló, Yvette Broch hiányzik, illetve a lábadozó válogatott balátlövővel, Tomori Zsuzsannával sem számolhat a szakvezetőség.

GYŐRI AUDI ETO KC 2018–2019
Érkezett: Amandine Leynaud (kapus, francia; ZSRK Vardar Szkopje, macedón) Kari Brattset (beálló, norvég; Vipers Kristiansand, norvég), Veronica Kristiansen (balátlövő, norvég; FC Midtjylland Handbold, dán)
Távozott: Anja Althaus (beálló, német; visszavonult), Mireya González (jobbátlövő, spanyol, Siófok KC), Lakatos Rita (irányító, Byasen Handball Elite, norvég), Hársfalvi Júlia (balszélső, TuS Metzingen, német), Binó Boglárka (kapus, Békéscsabai Előre NKSE), Korsós Dorina (balszélső, TuS Metzingen, német)
Edző: Danyi Gábor

A csapat a felkészülés végéig a városban marad, nem edzőtáborozik külföldön, és ami jelenleg biztos, hogy a szezonrajtig az MTK, a francia Besancon, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica, majd a Siófok és az Érd csapatával játszik felkészülési mérkőzést, aztán szeptember 2-án kezdődik a szezon a Fehérvár ellen.

De az még odébb van.

„Nem jó, nem ért labdába Görbe!” – instruálta egy passzjáték után az együttest Danyi Gábor, aki egyszerre van kellemes és nehéz helyzetben. A Győri Audi ETO KC ugyanis minden sorozatban címvédő, neki pedig új szerepkörben kell bizonyítania a kispadon – eddig másodedző volt Ambros Martín mögött, viszont a spanyol edző távozásával a klub megadta neki élete legnagyobb lehetőségét, és kinevezte vezetőedzőnek.

(Fotó: Koncz György)

Danyi tapasztalatlannak semmiképpen sem tekinthető. Egyrészt, töltötte már be ezt a posztot a szigetvári férfi- és női csapatnál, majd a pécsi női és férfiegyüttesnél is (utóbbival feljutott az élvonalba), ráadásul vezetőedzőként dolgozott az ifjúsági és junior női válogatottnál is; de ami a mostani posztját tekintve a legfontosabb, hogy hat éven át dolgozott együtt Martínnal, nála jobban senki sem ismeri ezt a csapatot. Az más kérdés, hogy mostantól Európa legjobb női kézilabda-együttesét vezeti…

Ettől függetlenül a nyílt edzésen úgy nézett ki, mintha a trénerváltás a lehető leggördülékenyebben ment volna végbe, igaz, erről majd a tétmeccseken bizonyosodhatunk meg.

„Itt az új BL-győztes!” – ezzel a lelkes szurkolói bekiabálással kezdődött a keddi program zsibongó része, amikor bejöhettek a pályára a rajongók is, akik aláírandó mezekkel, labdákkal, zászlókkal és szelfire élesített telefonokkal felszerelkezve álltak sorba az alapvonalnál, hogy fél órán keresztül elvegyülhessenek kedvenceikkel.

Reményeik szerint ugyanez az idény végén is megismétlődik…

Mindenki azzal foglalkozik, ami a dolga

– Mennyire más önnek Győrben vezetőedzőként edzést tartani?
– Nagyon. Bizonyos szituációkban teljesen más hozzáállás és viselkedés kell, mint eddig, de a fő tulajdonságaimban nem akarok és nem is tudok megváltozni. Ezt elmondtam a lányoknak is. A mi kapcsolatunk sok szempontból nem változott, a kommunikáció ugyanolyan nyitott, ám bizonyos helyzetekben hátrébb lépek, mert most van egy másik ember a stábban, aki az én tavalyi szerepemet betölti – nyilatkozta Danyi Gábor vezetőedző.

– Akkor sikerült az átállás?
– Úgy érzem, igen, bár a vezetőedzői poszt azért nem idegen számomra. Mindenképp különleges helyzet, ha az ember hat-hét éven át másodhegedűsként dolgozik egy ilyen nagy klubnál, majd előrelép, és vezetőedző lesz. A kérdés mindig az, hogy ezt miként tudja érvényesíteni a pályán és azon kívül.

– Melyek az első benyomásai?
– Harmadik hete edzünk, ráhangoló tréningekkel indítottunk, majd Balatonbogláron kezdtük el a tényleges munkát. Nagyon jók a tapasztalataim, motivált mindenki, természetesen én is. De azért tudom, hogy a terhelés miatt a második, harmadik héten visszaesik a lelkesedés és a hurráhangulat… Ugyanakkor egy szavam sem lehet, profi és befogadó a csapat, mindenki azzal foglalkozik, ami a dolga.

 

Danyi Gábor, a győri kézisek edzője (Fotó: Koncz György)
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.12 16:58:33

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A mieink összesítésben a 7. helyen zárták az Eb-t • Neagu súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

2018.12.11 10:56:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

A román kapitányként is dolgozó szakember az elmúlt fél évéről, a Győr új stílusáról és a magyar válogatottról is beszélt.

2018.12.10 11:09:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Nancy)

„A kézilabdában még mindig játékosnak lenni a legjobb” – vallja a már ellenőrként dolgozó korábbi világklasszis, Ljudmila Bodnyijeva.

2018.12.10 19:05:56

Kézilabda nemzetisport.hu

Bardóczy Gábor kormánybiztos a 2022-es kézilabda Európa-bajnoksághoz kötődő fejlesztésekről beszélt.

2018.12.09 22:56:41

Kézilabda nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS