Hiába a Klivinyi-parádé, a váci kézisek búcsúztak a női KEK-től

Vágólapra másolva!
2013.03.15. 21:03
null
Klivinyi Kinga gólerős játéka a tisztes vereséghez volt elegendő a Vácnak (Fotó: NS-archív, Fuszek Gábor)
A Váci NKSE négygólos vereséget szenvedett a francia Issy Paris vendégeként a női kézilabda KEK negyeddöntőjének visszavágóján, így riválisa 50–47-es összesítéssel jutott be az elődöntőbe. A mérkőzés hőse a váciak részéről Klivinyi Kinga volt, aki 11 gólt szerzett, és sokáig egymaga tartotta életben a vendégek reményeit, ám a második félidőre már ki tudták őt kapcsolni a játékból a házigazdák.

1. félidő

A kezdés egyértelműen a franciáké volt, a váciak a negyedik perc végén lőtték az első góljukat: Klivinyi Kinga találatával lett az állás 3–1, oda. Újabb 3–1-es etap következett, újabb Klivinyi-góllal, de közben már Gulyás István is kikérte az idejét. Szádvári Krisztina góljával, majd Klivinyi harmadik találatával kettőre csökkent ugyan a különbség, de a vendégeknek állandóan két-háromgólos hátrányban kellett kézizniük. Becsületükre legyen mondva, tartották a lépést. A 12. percben Gulyás edző kapott sárga lapos figyelmeztetést, ami azért jelzésértékű abban a tekintetben, hogy a dolgok aligha mentek rendben a megbeszéltek szerint. A szünet előtti hosszú hajrával azonban már elégedett lehetett a szakember: hátul ötperces gólcsendet tartott a Vác, ez éppen arra volt elég, hogy csapata kiegyenlítsen (12–12)! Kétperces fór juttatta kétgólos előnyhöz a szünetre a franciákat (14–12).

2. félidő

Ebből a kétgólos előnyből élt meg az Issy Paris a második felvonás elején, de Klivinyivel nagyon nem bírtak. Az átlövő 11 gólnál járt már, amikor 17–15-ös hazai vezetésnél Arnaud Gandais a 39. percben időt kért. (Zárójelben jegyezzük meg, hogy a hiányzó négy váci gól Szádvári érdeme volt, illetve a kilenc védésével éppen 47 százalékos hatékonysággal álló Juhász Edina is okozott gondot az ellenfélnek...) Kevés volt a gól, ami nem a Vácnak kedvezett, tekintve egygólos vereségénél akár ez is dönthetett volna. A felek aztán kinyitották a gólzsákot, és Klivinyit ugyan sikerült kivenniük az elkövetkezendő percekben a váci támadójátékból, akadt olyan társ, aki átvette a gólszerző szerepét. Igaz, nem azzal a hatékonysággal és intenzitással: így történt, hogy a záró tíz perchez érve néggyel (21–17) megléptek a házigazdák. Hat sikertelen kísérletet követően Barján Bianka is betalált, tovább bővítve ezzel a váci gólszerzők névsorát, a percek viszont peregtek, a hátrány döntően nem változott, az idő nem a vendégeknek dolgozott. A végére már nem maradt izgalom, elmaradt a csoda, a Vác kiesett (27–23).



NŐI KÉZILABDA KEK, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ISSY PARIS HAND (francia)–VÁCI NKSE 27–23 (14–12)
Párizs, 1000
néző. V: Arnsten, Röen (norvégok)
ISSY PARIS: ATTINGRE – GARDONI 7 (4), Kpoze, Spincer, GOUDJO 4, Signate, MORDAL 4 (1). Cs: Battistella (kapus), LASSOURCE 6, TOSKOVICS 5, Briemant 1, N’Gouan.
VÁC: Triffa – Niksic 1, Barján 2, Fülöp A. 1, Farkas V. 1, KLIVINYI 11 (2), SZÁDVÁRI 5. Cs: Juhász (kapus), Ertl 1, Ivanics, Mészáros R., Virág 1, Szondi.
Az eredmény alakulása. 7. p.: 5–1. 10. p.: 6–4. 15. p.: 10–5. 22. p.: 12–10. 25. p.: 12–12. 33. p.: 15–14. 43. p.: 18–16. 51. p.: 22–17. 54. p.: 23–20
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2
Továbbjutott: Paris (50–47-es összesítéssel)
MESTERMÉRLEG
Gulyás István:
– Sérült alapembereink, főleg Tápai nélkül, némi játékvezetői ellenszélben is nagyot küzdöttünk, mindent megtettünk a továbbjutásért. Nem kell lehajtott fejjel hazatérnünk. Több játéksomnak kellett volna bátrabban vállalkoznia, Klivinyi nagyon egyedül maradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik