SZ. M. 2020.01.15 23:24 Frissítve: 2020.01.15 23:31

Helyszíni jelentés a malmői csodáról; A labdabirtoklás megszállottja

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

A várt lehetőség. A szakmai szempontokat az anyagiak elé helyező Eppel Márton a vezetőedző, Bernd Storck kifejezett kérésére került a Cercle Bruges-höz. Pietsch Tibor írása.

Tempó, urak! Jelentős változáson ment keresztül a bírók edzésmódszere, mert a modern futball másfajta igénybevételt jelent, a sebesség mellett az állóképesség is fontos. A játékvezetők törökországi edzőtáborából Somogyi Zsolt jelentkezett.

Tehenek mellől a csúcsra. Quique Setién a labdabirtoklás megszállottja, és a Johan Cruyff, illetve Josep Guardiola által kitaposott utat követi. Szeli Mátyás háttéranyaga.

Magyar csoda Malmőben. Férfi kézilabda-válogatottunk elképesztő hajrával, hat góllal legyőzte Izlandot, így csoportelsőként végezve nemcsak továbbjutott, két pontot is visz magával az Európa-bajnokság középdöntőjébe. Vincze Szabolcs helyszíni jelentése.

A jó pilóta gyors, műszakilag felkészült és jó csapatjátékos – Claire Williams szerint ilyen az újonnan szerződtetett Roy Nissany is. A Formula–1 egyetlen női vezetőjének Nigel Mansell a nagy kedvence, de szívesen vacsorázna I. Erzsébettel. Tóth Anita interjúja.

Már Budapesten van a csütörtök esti M4 Sport – Az Év Sportolója 2019 Gála díszvendége, az úszólegenda Mark Spitz, aki Zsoldos Barnának, a Nemzeti Sport munkatársának adott interjújában mesélt többek között káprázatos pályafutásáról, legjobb olimpiai történeteiről és magyar kötődéséről is.

Amerika-mellékletünk tartalmából. Magyar felmenőkkel bír, az amerikai válogatott kapusa, de Belgiumban véd: bemutatjuk a nagy ígéret Ethan Horvathot; NBA: fél távjához érkezik a világ legjobb kosárlabda-bajnoksága, így itt is illő alaposan körülnéznünk; Portré a szakkommentátorként dolgozó Bill Cowherről, akit élő adásban választottak be a Hírességek Csarnokába.

2020.01.19 13:15:31

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)

A szünetben még háromgólos hátrányban voltunk, Bánhidi és Ligetvári vezetésével azonban fordítottunk.

2020.01.18 21:35:13

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az 1996–97-es, remek képességekkel megáldott férfi kézilabdázó korosztály nem bekopogtatott a felnőttmezőnybe, hanem rárúgta az ajtót az őt kissé talán le is sajnáló elitre.

2020.01.17 15:19:42

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), BORBÉLY LÁSZLÓ (percről percre)

A 18. percben már tízzel vezettek Sagosenék, a szünet után feljöttünk négyre, de ennél közelebb nem kerültünk.

2020.01.14 19:56:37

Kézilabda NAGY PÉTER

A világklasszis svéd, aki Spanyolországot tartja otthonának és Szegeden tölti legszebb éveit, apaságról, technológiáról, a játék élvezetéről.

2020.01.16 23:20:53

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Percnyi üresjárat sincs.