SZ. M. 2020.01.15 23:24 Frissítve: 2020.01.15 23:31

Helyszíni jelentés a malmői csodáról; A labdabirtoklás megszállottja

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

A várt lehetőség. A szakmai szempontokat az anyagiak elé helyező Eppel Márton a vezetőedző, Bernd Storck kifejezett kérésére került a Cercle Bruges-höz. Pietsch Tibor írása.

Tempó, urak! Jelentős változáson ment keresztül a bírók edzésmódszere, mert a modern futball másfajta igénybevételt jelent, a sebesség mellett az állóképesség is fontos. A játékvezetők törökországi edzőtáborából Somogyi Zsolt jelentkezett.

Tehenek mellől a csúcsra. Quique Setién a labdabirtoklás megszállottja, és a Johan Cruyff, illetve Josep Guardiola által kitaposott utat követi. Szeli Mátyás háttéranyaga.

Magyar csoda Malmőben. Férfi kézilabda-válogatottunk elképesztő hajrával, hat góllal legyőzte Izlandot, így csoportelsőként végezve nemcsak továbbjutott, két pontot is visz magával az Európa-bajnokság középdöntőjébe. Vincze Szabolcs helyszíni jelentése.

A jó pilóta gyors, műszakilag felkészült és jó csapatjátékos – Claire Williams szerint ilyen az újonnan szerződtetett Roy Nissany is. A Formula–1 egyetlen női vezetőjének Nigel Mansell a nagy kedvence, de szívesen vacsorázna I. Erzsébettel. Tóth Anita interjúja.

Már Budapesten van a csütörtök esti M4 Sport – Az Év Sportolója 2019 Gála díszvendége, az úszólegenda Mark Spitz, aki Zsoldos Barnának, a Nemzeti Sport munkatársának adott interjújában mesélt többek között káprázatos pályafutásáról, legjobb olimpiai történeteiről és magyar kötődéséről is.

Amerika-mellékletünk tartalmából. Magyar felmenőkkel bír, az amerikai válogatott kapusa, de Belgiumban véd: bemutatjuk a nagy ígéret Ethan Horvathot; NBA: fél távjához érkezik a világ legjobb kosárlabda-bajnoksága, így itt is illő alaposan körülnéznünk; Portré a szakkommentátorként dolgozó Bill Cowherről, akit élő adásban választottak be a Hírességek Csarnokába.

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.

2020.02.11 21:25:15

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda tulajdonképpen egy Amerikának „méretezett” sportág a maga intenzitásával, keménységével és gólgazdagságával.

2020.02.07 19:30:05

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

A Mol-Pick Szeged válogatott beállója még csak 25 éves, de posztján már a világ egyik legjobbja.