Gyász: megrázó – elhunyt három fiatal román kézilabdázó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.18. 15:50
null
Az utolsó életjel Daniel Mandáról – üzenet a kedvesnek (Forrás: prosport.ro)
Gyászol a román kézilabda-társadalom: egy vasárnap esti autóbaleset következtében elhunyt a másodosztályú a CSU Targoviste (Tirgovics) férficsapatának három fiatal játékosa.

 

A CSU anyagi nehézségekkel küszködik, a klub nem engedhette meg magának, hogy a vasárnap este véget ért suceavai (Szőcsvásár) találkozót (és 35–27-es vereséget) követően – a 450 kilométeres távolság ellenére – szállást foglaljon, így egy kisbusszal a meccs után közvetlenül hazaindultak.

A tragédia nem sokkal azt követően történt, hogy Daniel Manda a Facebookra feltöltött fotóval – amelyen egy, szerelméhez köthető plüss Plutót tart a kezében – üzent kedvesének: hamarosan hazaér.

A kisbuszba hátulról – tisztázatlan körülmények között – egy fűrészszállítmánnyal teli teherautó hajtott bele, ennek következtében a hátsó üléseken utazó három kézilabdázó, a 25 éves Manda, illetve az egyaránt tanuló 19 éves Robert Buca és 20 éves Daniel Birloaga életét vesztette, további kilenc játékos és az edző pedig kórházba került.

Az egyik túlélő, a csodával határos módon megmenekülő Adrian Biolan a baleset másnapján is teljes sokkban volt, csak néhány mondatot tudott mondani az őt kereső újságíróknak. „Nagyon szerencsés voltam… A mellettem ülő mindkét srác meghalt. Beszorultam, megvágtam magam, tönkrementek a ruháim, de túléltem…” – mondta a kézilabdázó. A baleset súlyosságáról sokat elárul, hogy a mentés mintegy hat órán át tartott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik