Görbicz: Jól megy a játék, csak… Valami hiányzik

Vágólapra másolva!
2016.11.04. 10:07
null
A görbiczes dolgok még hiányoznak Görbicz játékából (Fotó: Koncz György)
Pénteken a sorozatban még százszázalékos Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligájában a román CSM Bucurestit fogadja, amelyet egy hete idegenben 27–24-re legyőzött, többek között Görbicz Anita remek játékának köszönhetően. Az irányító azt mondja, bár egyre jobb formában érzi magát, még hiányzik a játékából az a kis plusz, ami korábban a világ legjobbjává tette.

 


– Lassan egy éve, hogy megsérült a dániai világbajnokságon, azóta visszatért, eltelt egy nyár is – mennyire van jó formában?
– Egy kicsit mutathatnék többet. Összességében úgy érzem, megy a játék: jó figurákat mondok be, jól sikerülnek a támadások, mikor fent vagyok, csak… Valami hiányzik – mondta Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának irányítója a Nemzeti Sportnak. – Azok a különleges dolgok. Tudja, az olyan…

– Görbiczesek.
– Igen. A meccsek után elégedett vagyok, meg kicsit büszke is, hogy oké, megálltam a helyem, ahogy másfél héttel ezelőtt, a Rosztov elleni győzelmünk során is jól sikerült a végjáték. De amikor visszanézem a videót, látok olyan helyzeteket, lehetőségeket, amelyeket régen észrevettem, most meg nem reagálom le őket. Szóval… Nem is feltétlen csak a gólok hiányoznak, hanem hogy agresszívabb legyek, ne csak osztogassak, mint – hú, ez rosszul fog hangozni –, szóval, mint egy irányító, hanem… A bátor betörések, hogy több hétméterest hozzak össze, ilyesmi.

– De nem úgy van, hogy egyszerűen a sportág jellegéből adódóan bármilyen mérkőzésből ki lehet válogatni ilyen elszalasztott lehetőségeket?
– Nyilván ez is benne van, de hát ismer, sosem leszek teljesen elégedett… Viszont úgy érzem, védekezésben szinte nem is hibáztam Bukarestben a múlt héten, ami egyébként nem olyan gyakori eset… Talán egy-egy gólt kaptunk rólam mindkét félidőben, és ennyi azért benne van a kézilabdában, pláne ilyen ellenfelekkel szemben.

– Most már üzemszerűen hátrányból fordítva nyerik meg a meccseket, így történt Rosztovban és Bukarestben is. Mi a titok, hogy négy-ötgólos hátrányban sem törnek meg?
– Nézze meg a játékosokat – egyikünk sem az a megtörő típus… Közülünk mindenki gyűlöl veszíteni, és kész is megtenni mindent, ami csak szükséges ahhoz, hogy elkerülje a vereséget. Bukarestben Amorim hamar kapott két kétperces kiállítást, ki kellett venni a védekezésből, de Nycke Groot átvette a helyét a fal közepén, én meg az övét. Amikor Grimsbö megsérült a kapuban, Kiss Éva a helyére állt, és megoldotta a feladatot. Nora Mörknek az egész meccsen nem ment a játék, de a végén szerzett két nagyon fontos gólt, jó labdákat adott. Amorim meg támadásban bepótolta, amit védekezésben nem tudott hozzátenni.

– Az, hogy mindenen át tudnak lendülni, ad valamiféle extra magabiztosságot is?
– Részben igen, na meg tökéletesen bízunk is egymásban. Akinek nem megy, annak próbálunk segíteni, igyekszünk felhúzni, és közben alájátszani annak, akinek megy: ha látom, hogy valakinek sül a keze, én is azokat a figurákat mondom be, amelyeknek a végén az lő, aki épp a legjobb passzban van, és akinek az adott pillanatban kevésbé megy, azt nem hozom kellemetlen helyzetbe – majd lesz olyan, amikor meg neki jön ki a lépés. Mint Norának a bukaresti meccs végén, például.

– Vele az együtt töltött két hónap alatt sikerült úgy összeszokniuk, hogy már csukott szemmel is megtalálják egymást a pályán?
– Ha nem is csukott szemmel, de alakul. Különleges a stílusa, és fantasztikus esze van a játékhoz. Élmény vele játszani.

– A pénteki BL-meccs is élmény lesz?
– Nagyon nehéz lesz, nehezebb, mint a kinti. Megéreztük egymást, mi is tudjuk, mire számítsunk, de ők is, és biztos, hogy nagyon koncentrálnak, mert kell nekik a győzelem.

– Tény, hogy önök háromból három nyert meccsel nyugodtabbak lehetnek.
– Mi? Á, mi sosem dőlünk hátra. Egyikünk sem olyan típus. Nem is foglalkozunk vele, hány pontunk van, egyszer, a meccs után örülünk neki, amikor összeállunk egy fotóra, hogy legyen mit kitenni az internetre, de onnantól már csak a következő feladat számít.

BAJNOKOK LIGÁJA C-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Péntek: GYŐRI AUDI ETO KC–CSM Bucuresti (román), 19 (Tv: Sport1) – ÉLŐBEN A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!
Vasárnap: FC Midtjylland (dán)–Rosztov-Don (orosz)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYÖRI AUDI ETO KC 3 3 86–70 +16 6
2. Rosztov-Don (orosz) 3 1 2 74–72 +2 2
3. CSM Bucuresti (román) 3 1 2 69–72 –3 2
4. Midtjylland (dán) 3 1 2 63–78 –15 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik