Gál Gyula a CO Zagrebnél folytatja

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2010.01.17. 11:21
null
Gál Gyula Zágrábba igazolt (Fotó: Mirkó István – archív)
A Tatabányánál eddig kölcsönben szereplő veszprémi Gál Gyula a horvát bajnok CO Zagrebnél folytatja pályafutását. A magyar válogatott beállós 2012 nyaráig szóló szerződést kötött a Bajnokok Ligája-induló együttessel, és a tavaszi fordulókban már új csapatával szerepelhet a BL-ben.

Vasárnap megállapodott a CO Zagreb és Gál Gyula, hogy a válogatott beállós 2012 nyaráig a BL-induló horvát bajnokcsapatot erősíti.

Gált a horvátok kivásárolták a 2013-ig érvényes veszprémi szerződéséből, valamint megállapodtak a Tatabánya-Carbonex együttesével is, amelyben kölcsönjátékosként szerepelt.

A hivatalos papírokat, a játékengedélyt a következő héten intézik a klubok, hogy Gál átigazolása január 28-ig megtörténhessen, ugyanis a Bajnokok Ligájában ez az átigazolási időszak vége, így a beállós a tavaszi fordulókban már Zágrábban játszhat.

A CO Zagrebnek mindenképpen szüksége volt egy beállósra, mivel az EHF felebbviteli bizottsága a hét közepén kilenc hónapra eltiltotta Frank Lökét (húga a Larvik beállósa), mivel a norvég beállós a nyáron egyidőben írt alá a dán Skjernhez (pontosabban valamivel korábban) és a CO Zagrebhez.

Az európai szövetség döntése súlyosan érintette a horvátokat, akik a nyáron elveszítették az első számú beállósukat, a Hamburgba távozó Igor Vorit, az elmúlt napokban pedig elküldték a 33 éves szlovén válogatott Zoran Lubejt. Így Gál megvásárlásáig csak egy beállósuk volt, a 20 éves Marino Maric, aki az idén került a csapathoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik