Fieszta a Népligetben: elődöntős a Fradi!

Vágólapra másolva!
2011.03.19. 21:56
null
Zácsikék (zöldben) kiütéses győzelemmel jutottak be a legjobb négy közé (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A Ferencváros női kézilabdacsapata a KEK negyeddöntőjének visszavágóján a Toulont fogadta, amelytől Franciaországban csak egy góllal kapott ki, így jó esélye volt a továbbjutásra. Ennek megfelelően már a félidőben is hat góllal vezetett a magyar csapat, végül pedig kiütéssel nyert: 37–26-os győzelmével négy között a Fradi!

A dán Viborg elleni KEK-nyolcaddöntő óta – amikor az első meccsen kikapott a Bajnokok Ligája-címvédőtől a Fradi, hazai pályán pedig kiharcolta a továbbjutást – már-már jó előjelnek számít, ha a nemzetközi kupában az első mérkőzést elveszíti a zöld-fehér csapat.

Elek Gábor együttese egy góllal maradt alul idegenben, így pedig jó esélye volt a népligeti csarnokban a továbbjutás kiharcolására. A Fradi szerezte az első gólt, de a franciák rögtön egyenlítettek, ezután viszont Szucsánszki Zita góljaival 5–1-re elhúzott a magyar csapat, a Toulon kénytelen volt időt kérni.

Ezt követően beállt a négygólos különbség, felváltva estek a találatok, a mieinknek többször meggyűlt a bajuk a vendégek beállósával, de a Toulon edzője megtette azt a szívességet, hogy kétszer is addig reklamált, amíg két percet nem kapott.

Szucsánszki mellett Zácsik Szandra is megszórta magát, így már az első 30 perc után hattal vezetett az FTC. A folytatásban sikerült a franciáknak néhány góllal feljebb zárkóznia, de hamar visszaállt a korábbi különbség.

Az ellenfél kulcsjátékosai – Mwasesát leszámítva – nem igazán voltak hatékonyak támadásban, és védekezésben hiába próbálták meg emberfogással őrizni a zöld-fehérek legjobbjait, mások léptek a helyükbe. A hajrában Abramovics is több ziccert hárított, aminek köszönhetően a lelkes szurkolók rászámolhattak a franciákra. A vége 37–26-os ferencvárosi győzelem, így összesítésben tízzel ment tovább a Fradi. Az elődöntő sorsolása kedden lesz.

KEK-ELŐDÖNTŐS A FRADI!

 

NŐI KÉZILABDA KEK
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FTC-Rail Cargo Hungaria–Toulon Saint Cyr Var Handball 37–26 (19–13)
Népliget, 1500 néző. V: Sivak, Dvorvsky (szlovákok)
FTC: Abramovics – Kovacsicz 3, TOMORI 9, SZUCSÁNSZKI 9 (1), Szamoránsky P. 4, ZÁCSIK 9 (2), Szarka A. 1. CSERE: Pastrovics (kapus), Balogh Barbara, Trufán, Szádvári 2, Bari Nagy
TOULON: Bettachini – Deroin 1, Tuvene 2 (2), Gondo 3, MWASESA 9, Islas Helgesson 2, Dembele 5. CSERE: Oliveira (kapus), Gnabouyou 4, Lebihan, Flognman, Brkljacic, Gomis, Audebert
Az eredmény alakulása. 6. p.: 5-1. 11.p.: 8-5. 14.p.: 11-5. 19. p.: 12-9. 25. p.: 16-11. 33. p.: 20-16. 43. p.: 24-19. 47. p.: 28-21. 51. p.: 30-24. 54. p.: 32-24. 58. p.: 35-25
Kiállítások: 14, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2
Továbbjutott: az FTC, 60–50-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: Az első félidő közepén és a második elején volt egy-egy gyengébb periódusunk, de ezt leszámítva felszabadultan, frissen kézilabdáztunk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert látom rajta, hogy szépen fejlődik.
Thierry Vincent: Nyert és továbbjutott az FTC, mert jobb csapat. Nem harcoltunk eléggé, túl statikus volt a játékunk, így ellenfelünk gyors játékosai könnyű gólokat lőttek.
További eredmények:

Blomberg-Lippe (német)-Lugi (svéd) 25–32
Továbbjutott: a Lugi, 56–54-es összesítéssel.
Metz (francia)–Zvezda Zvenyigorod (orosz) 28–29
Továbbjutott: a Metz, 57–55-ös összesítéssel.
Rosztov-Don (orosz)–Mar Alicante (spanyol)
Az 1. mérkőzésen: 22–24

 

KORÁBBI VIDEÓINK
FERENCVÁROS-RAIL CARGO
ELEK ÚGY ÉRZI, TOVÁBBJUT A FRADI

TOULONBAN A FRADI-SZURKOLÓKKAL
FRADI: ESÉLY A KEK-ELŐDÖNTŐRE
ELEK: SZOROS ÉS KIÉLEZETT CSATÁT VÁROK
A TOULONT KAPTA A FRADI A KEK-SORSOLÁSON
FOLYTASSA, FERENCVÁROS!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik