Férfi kézilabda: távozik a Wisla Plock magyar kapusa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.12. 10:51
null
Borbély Ádám 2017-ben szerződött Plockba (Fotó: sprwislaplock.pl)
Két év után távozik a Wisla Plock férfi kézilabdacsapatának magyar válogatott kapusa, Borbély Ádám, ezt a klub hivatalos honlapja is megerősítette.

 

 

Borbély 2017-ben döntött úgy, hogy bár a veszprémiek több évre szóló szerződést kínáltak neki, ő nem szeretne harmadik lenni a sorban, ezért elfogadta a Wisla Plock ajánlatát. A csapattal tavaly bajnoki ezüstérmes és kupadöntős volt, a jelenleg is zajló bajnokságban is hasonló reményei lehetnek, hiszen a Kielce jóval erősebbnek tűnik.

Ami biztos, hogy a jelenlegi három kapus közül csupán Adam Morawski marad, a 39 éves, vb-bronzérmes Marcin Wichary, illetve Borbély Ádám távozik.

„Marcin tizenöt éve véd nálunk, igazi klublegenda. A legtöbb szurkoló számára elképzelhetetlennek tűnik, hogy nélküle álljunk fel. De valamikor meg kell történnie az őrségváltásnak. Sokszor beszélgettünk vele, tájékoztattuk a klub döntéséről, ugyanakkor felajánlottuk neki, hogy maradjon velünk, de más szerepkörben. Várjuk a döntését” – nyilatkozta Adam Wisniewski elnök. Hozzátette, egyeztettek Borbély Ádámmal és a menedzserével is, és a kapus két év után távozik.

„Jelenleg három kiváló kapusunk van, ez pozitív értelemben gondot is okoz Xavi Sabaté edzőnek. Decemberben úgy döntöttünk, a következő idénynek két kapussal vágunk neki” – mondta Wisniewski.

A klub hivatalos honlapja már azt is bejelentette, hogy a horvátok Eb-bronzérmes kapusa, Ivan Stevanovic érkezik, aki 2012 és 2017 között az RK Zagrebet erősítette, s jelenleg a svájci Kadetten Schaffhausen kapusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik