nemzetisport.hu 2019.04.12 10:51 Frissítve: 2019.04.12 11:46

Férfi kézilabda: távozik a Wisla Plock magyar kapusa

Két év után távozik a Wisla Plock férfi kézilabdacsapatának magyar válogatott kapusa, Borbély Ádám, ezt a klub hivatalos honlapja is megerősítette.

Borbély Ádám 2017-ben szerződött Plockba (Fotó: sprwislaplock.pl)

 

 

Borbély 2017-ben döntött úgy, hogy bár a veszprémiek több évre szóló szerződést kínáltak neki, ő nem szeretne harmadik lenni a sorban, ezért elfogadta a Wisla Plock ajánlatát. A csapattal tavaly bajnoki ezüstérmes és kupadöntős volt, a jelenleg is zajló bajnokságban is hasonló reményei lehetnek, hiszen a Kielce jóval erősebbnek tűnik.

Ami biztos, hogy a jelenlegi három kapus közül csupán Adam Morawski marad, a 39 éves, vb-bronzérmes Marcin Wichary, illetve Borbély Ádám távozik.

„Marcin tizenöt éve véd nálunk, igazi klublegenda. A legtöbb szurkoló számára elképzelhetetlennek tűnik, hogy nélküle álljunk fel. De valamikor meg kell történnie az őrségváltásnak. Sokszor beszélgettünk vele, tájékoztattuk a klub döntéséről, ugyanakkor felajánlottuk neki, hogy maradjon velünk, de más szerepkörben. Várjuk a döntését” – nyilatkozta Adam Wisniewski elnök. Hozzátette, egyeztettek Borbély Ádámmal és a menedzserével is, és a kapus két év után távozik.

„Jelenleg három kiváló kapusunk van, ez pozitív értelemben gondot is okoz Xavi Sabaté edzőnek. Decemberben úgy döntöttünk, a következő idénynek két kapussal vágunk neki” – mondta Wisniewski.

A klub hivatalos honlapja már azt is bejelentette, hogy a horvátok Eb-bronzérmes kapusa, Ivan Stevanovic érkezik, aki 2012 és 2017 között az RK Zagrebet erősítette, s jelenleg a svájci Kadetten Schaffhausen kapusa.

2019.05.25 23:45:30

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar kézilabda egyre új családtagokkal bővül, akik színt, frissességet, lendületet hoznaka régi falak közé. Napról napra rádöbbentve minket arra is, mekkora érték, ami nekünk természetes: hogy összetartozunk.

2019.05.23 17:19:03

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben még vezetett a címvédő, ám a fordulás után nem kegyelmezett David Davis csapata.

2019.05.16 09:25:48

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az ETO dán légiósának nem csökken a motivációja, és tudja, hogy majd megint meg kell nyerniük mindent.

2019.05.14 21:35:40

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Danyi Gábor úgy lett BL-győztes kézilabdaedző, hogy ő nem Danyi Gábor BL-győztes kézilabdaedző: ő egy telepi vagány, határozott világképpel, szilárd értékrenddel, rengeteg, az életét színező ecsetvonással.

2019.05.14 00:12:31

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha egy sportklub, illetve az azt működtető gazdasági társaság célja az országhatárokon átívelő diadal, akkor muszáj annak a kávéháznak a szabályai szerint játszania. Ha úgy jobban tetszik, a mi autónkkal nem nyer senki Formula–1-es futamot a Mercedesekkel és Ferrarikkal érkezőkkel szemben.