Férfi kézilabda: sztrájkolnak az Eperjes válogatott játékosai

Vágólapra másolva!
2019.04.09. 14:29
null
Nagy a káosz a szlovák kézilabda-válogatottnál (Fotó: Slovakhandball.sk)
Nehéz helyzetben van a magyarokkal azonos csoportban szereplő szlovák férfi kézilabda-válogatott, amely két vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket. A csapatra szerdán és vasárnap újabb két mérkőzés vár az olaszok ellen, de a keret öt eperjesi játékosa lemondta a szereplést.

 

 

Az első probléma a március 17-i Szlovák Kupa-döntőn történtek miatt adódott, az MSK Povazská Bystrica a rendes játékidőben 26–26-os döntetlent játszott a Tatran Presovval, majd hétméteresekkel a vágbesztercei csapat nyerte meg a sorozatot.

Az eperjesi klub azonban megóvta a mérkőzést arra hivatkozva, hogy a heteseknél az első öt pár után – a szabályokkal ellentétes módon – újabb öt játékost jelöltek ki, és nem felváltva dobva, „hirtelen halálban” döntötték el a csatát. Az eperjesiek panaszát a szövetség elutasította.

Ezt követően Miloslav Chmeliar, a Tatran tulajdonosa jelezte, nem tartja igazságosnak, hogy a válogatott időszak alatt is ő fizesse játékosait, akiknek még az egészségbiztosítását sem állja a szövetség. Így aztán öt válogatott játékosa, Martin Stranovsky, Oliver Rábek, Lukás Urban, Dominik Krok és Tomás Recicár nem csatlakozott a kerethez.

Chmeliar azt is közölte, hogy az eperjesi arénát (ahol a tervek szerint június 12-én a magyarokkal játszott volna) nem bocsátja a szövetség rendelkezésére.

A válogatott szerdán Faenzában játszik Európa-bajnoki selejtezőt, majd vasárnap Vágbesztercén fogadja az olaszokat.

A SZLOVÁK KERET
Kapusok:
Marián Zernovic (FTC – Magyarország), Michal Shejbal (UHK Krems – Ausztria)
Beállók: Dominik Kalafut (Cesson Rennes – Franciaország), Martin Slaninka (Aarau – Svájc), Simon Machác (MSK Povazská Bystrica), Andrej Petro (HKM Sala)
Szélsők: Tomás Urban (TV Grosswallstadt – Németország), Juraj Briatka (HK Agro Topolcany)
Átlövők és irányítók: Matej Mikita (Chartres – Franciaország), Lubomír Duris (Gyöngyös – Magyarország), Jakub Mikita (Cegléd – Magyarország), Marek Kovácech (1. VfL Potsdam – Németország), Marek Korbel (HC Robe Zubrí – Csehország), Tomás Vallo (MSK Povazská Bystrica), Jakub Prokop (SKP Bratislava)

FÉRFI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK, 7. CSOPORT
3. FORDULÓ

Április 10., szerda, 18.45, Faenza: Olaszország–Szlovákia
Április 11., csütörtök, 17.30, Asztrahány: Oroszország–Magyarország (Tv: Sport1)

4. FORDULÓ
Április 14., vasárnap, 16.00, Érd: Magyarország–Oroszország (Tv: M4 Sport)
Április 14., vasárnap, 17.00, Vágbeszterce: Szlovákia–Olaszország

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (16), 2. Oroszország 4 (15), 3. Szlovákia 0 (–9), 4. Olaszország 0 (-–2)

A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc selejtezőcsoport négy legjobb csoportharmadikja vehet részt a 2020 januárjában sorra kerülő, norvég-osztrák-svéd közös rendezésű kontinensviadalon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik