Férfi kézilabda: Schuch Timuzsin a Ferencvárosban folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 11:09
null
Nem meglepetés: ahogy a sajtóhírekből korábban sejteni lehetett, Schuch Timuzsin a Fradiban folytatja pályafutását (Fotó: Török Attila)
Pénteken öt új játékos érkezését jelentette be a Ferencváros férfi kézilabdacsapata, a legnagyobb névnek a Veszprémtől érkező Schuch Timuzsin számít.

Az NB I-ben való bennmaradást az utolsó fordulóban kiharcoló zöld-fehérek szerződtették a Veszprémből Schuch Timuzsint és Szakály Benedeket, a Balatonfüredből Debreczeni Dávidot, a Gyöngyösből Kovacsics Pétert, valamint a macedón RK Pelisztertől Tejmuraz Orjonikidzét. Mindannyian minimum két évre írtak alá, de a pontos időtartamot nem közölték.

A hétszeres magyar bajnok, 155-szörös válogatott, olimpiai negyedik Schuch Timuzsint háromszor választották meg a Bajnokok Ligája legjobb védőjének. A 32 éves játékos úgy fogalmazott, hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy az FTC-be igazolhatott, és csábító volt számára az a jövőkép, amit felvázoltak a vezetők.

„A női szakág jó példa előttünk, örömmel veszek részt ebben az építkezésben. Elsősorban a magyar kézilabda érdeke, hogy több jó csapat legyen az élvonalban” – tette hozzá.

Debreczeni Dávid az egyik legjobb és legtehetségesebb magyar védőnek tartják, az elmúlt szezonban a bajnoki negyedik helyezett Balatonfüred alapembere volt.

A 23 éves balszélső, Kovacsics Péter a Gyöngyös csapatától érkezett, ahol a legutóbbi bajnokságban 78 góllal a házi góllövőlista második helyezettje volt. Régóta vágya, hogy a Ferencvárosban játszhasson, egy klubban nővérével, Kovacsics Anikóval.

A 20 éves jobbszélső, Szakály Benedek a másodosztályú Veszprém U20-as csapatától érkezett, ahol 26 mérkőzésen lőtt 182 góljával a bajnokság gólkirálya volt. A 22 éves, grúz válogatott balátlövő, Tejmuraz Orjonikidze a hatszoros bajnok Pelisztertől érkezett, és a macedón bajnokságban gólkirályi címet szerzett.

Király Sándor szakosztályvezető elmondta, a női csapat útja az etalon: a férfiak is fiatal tehetségekkel és maximum négy légióssal szeretnének minél jobb eredményt elérni. A cél a 3-6. hely megszerzése lesz, hosszú távon pedig, hogy az FTC adja a férfiválogatott gerincét.

„Itt még nem állunk meg, további igazolásokkal és nagy meglepetésekkel szeretnénk kedveskedni a szurkolóinknak” – fogalmazott.

Horváth Attila edző – akivel hosszabbított a klub – elmondta, játékosai nagyon hajtottak és küzdöttek, hogy elérjék a kitűzött célt, a bennmaradást. „Az új játékosok érezni fogják, hogy a Ferencvároshoz tartozni más dolog. Ez egy nagy család, egy elzárt terület, ahol mindenki ismeri a másikat. Az új bajnokság más célokkal kezdődő más kihívás lesz a számomra is. Az új igazolásokkal nem elérhetetlen a harmadik-hatodik hely. Jó csapatunk lesz, rajtam múlik, mit tudunk belőle kihozni.”

A klub szerdán jelentette be, hogy a csapatkapitány Pál Gergely mellett a szintén 33 éves Bakos György és Kocsi András szerződése is lejár, és mindannyian távoznak a klubtól.

Schuch Timuzsin: A magyar válogatott és a klubok érdeke is az, hogy…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik