Férfi kézilabda: rutinos külföldi edzők kerültek képbe Veszprémben

Vágólapra másolva!
2012.04.26. 09:14
Címkék
A Nemzeti Sport információi szerint az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetői már hónapokkal ezelőtt elkezdődtek a háttértárgyalások annak érdekében, hogy megtalálják a szezon végén minden bizonnyal távozó Mocsai Lajos utódját. Bár fontos szempont, hogy fiatal, legfeljebb negyven körüli, ambiciózus szakember érkezzen, eddig kivétel nélkül rutinos, már bizonyított szakemberek kerültek képbe.

A lehetséges jelöltek közé sorolták az 56 éves Zdravko Zovkót (Zvenyigorod), aki Mocsai Lajos elődje volt, s aki elmondta: a gazdag orosz női csapathoz jövő nyárig szerződés köti (ez, látjuk, nem lenne leküzdhetetlen akadály), valamint nagyon megbecsülik a munkáját.

A horvát Sead Hasanefendic (a 63 éves világjáró edző évad közben állt fel a Gummersbach kispadjáról) csak annyit mondott: a puhatolózó beszélgetéseknél nem jutottak tovább.

A horvát-német Zvonimir „Noka” Serdarusic (61 éves) is elismert sikeredző, ám állítólag kevesen támogatják szerződtetését.

Ehhez képest – mivel magyar edző neve nem vetődött fel – az a legvalószínűbb feltételezés, hogy spanyol vagy baszk élklubból érkező tréner veszi át az MKB Veszprém szakmai vezetését. Vele persze nyilván jön egy-két játékos is délről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik