nemzetisport.hu 2017.10.06 09:16 Frissítve: 2017.10.06 09:52

Férfi kézilabda: „Nincsenek világklasszis szélsőink” – Vranjes

Decemberig szeretne megtanulni magyarul, és lépésről lépésre alakítaná át csapata játékát Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém edzője. A szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a férfi kézilabda-válogatottnál megvannak a kellő alapok, de a fiatalokat képezni kell, mert rutintalanok.

 

Vranjes
Vranjes megköveteli a fegyelmezett munkát (Fotó: Földi Imre)

 

„Nagyon kellemes meglepetés volt, ahogy a nyáron a csapat tárt karokkal fogadott. Azt gondoltam, kicsit küzdenem kell majd” – nyilatkozta Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának edzője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Elmondta, hogy ő fegyelmezett munkát megkövetelő edző, aki tisztában van azzal, hogy saját és játékosai vállán is nagy a felelősség. Ez mutatkozott meg Aron Pálmarsson esetében is, aki nem jelent meg az első edzésen júliusban, csupán rövid üzenetben jelezte: inkább hazautazik Izlandra. Vranjes ezt követően kijelentette, a történtek miatt nem számít a játékosra a következő idényben.

„Pálmarsson százszázalékosan segíthetett volna nekünk, de azt gondolom, egy sztár ennyit nem ér meg. A csapaton belüli harmónia nagyon fontos, pozitív volt, ahogy a csapat reagált a döntésemre” – mondta.

Szerinte a Veszprém jó játékot mutatott tavaly, ezért úgy érezte, veszélyes túl gyorsan változtatni a játékstíluson. „Meg kell ismernem a csapatot, és a játékosoknak is engem” – vélte, hozzátéve, lépésről lépésre persze majd a saját elképzelése szerint próbál alakítani a játékon.

Decemberig szeretne megtanulni jól beszélni magyarul, ez a válogatottnál is hasznára válna.

„Jó és alapos információgyűjtést folytattam a válogatottal kapcsolatban, az a véleményem, hogy olyan játékosoknak kell bekerülniük, akiknek van európai tapasztalatuk. És nincs sok ilyen. Persze a kellő alapok meglesznek Veszprémből, Szegedről és Tatabányáról, akad néhány légiós is, ebből szeretnék egyfajta keveréket kialakítani” – nyilatkozta.

„Vannak fiatalok, akik nem tudják, hogy nemzetközi szinten mennyire gyors és kemény a játék, nem ismerik azt a fajta nyomást. Olyan struktúrát szeretnék kialakítani, amelyben a fiatalokat is képezzük. A szerződésem három évig szól, ezalatt nem csupán nyerni szeretnék, de fejleszteni is. Szeretném megmutatni az utat a fiataloknak, mert akadnak gondok. Például nincsenek világklasszis szélsőink, pedig ez a legegyszerűbb. Gyorsan kell futni, és jónak kell lenni a poszton. Sokkal célorientáltabban kell dolgoznunk, és ezt a magyar kézilabdában dolgozók edzőkkel együtt szükséges elvégezniük.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.21 00:05:28

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ilyés Feri már jó egy éve magyar válogatott volt, amikor azt találta mondani, még mindig leírhatatlan érzés, hogy belép az öltözőbe, és az áll az ajtaján, hogy HUN.

2018.01.19 23:02:29

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az edzők előszeretettel hangoztatják, hogy a honosítást, a honosított játékosok szerepeltetését a kényszer szüli, hiányposztokra érkeznek a kiszemeltek.

2018.01.19 08:39:43

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A fizikai felkészítés fontossága, a védekezésbeli hiányosságok és a mentális tényezők az egyik, míg ígéretes fiatalok a másik oldalon.

2018.01.18 23:35:20

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Ezekben a gyötrelmes órákban nem könnyű felemelni a fejünket.

2018.01.17 16:35:47

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Varasd), MAROSI GERGELY

Válogatottunk az első félidő második felében elvesztette a fonalat, az extrát nyújtó Zdráhala végzett velünk.