Férfi kézilabda: négy góllal nyert a válogatott Románia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 19:34
null
A magyar válogatott egy jót gyakorolt Románia ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 34–30-as győzelmet aratott Románia ellen Nyíregyházán. A mieink irányították a lanyha védekezést hozó mérkőzést, így a hajrában az is belefért, hogy közelebb engedték ellenfelüket.

Jól kezdett a Mikler – Vadkerti, Ilyés, Lékai, Zubai Sz., Ancsin, Harsányi felállásban kezdő magyar csapat (védekezésben érkezett Bánhidi Bence), egy percen belül Ancsin Gábor és Harsányi Gergely is bevette a románok hálóját, miközben Mikler Roland védéssel nyitott. A szélső remekül kezdett: egy másik gyors indításból is gólt szerzett – Ilyés Ferenc kiállítása alatt emberhátrányból –, majd egy hetest is értékesített.

Gyorsan meglépett három góllal a magyar válogatott (4–1, 7–4), és ezt az előnyét tartotta is az első félidő folyamán. Bár a játékrész közepén mutatkozott egy hullámvölgy, a románok is sok – elsősorban védekezésbeli – hibával játszottak, így potyogtak a gólok.

A Nyíregyházán született Harsányi 9 (!) találatig jutott az első félidőben, pedig még egy hetest is hibázott. Vezetésével a mieink rendre kihasználták a korábbi francia világbajnok, Christian Gaudin irányította vendégek falában mutatkozó réseket, így még az is belefért, hogy hátul nem volt a tétmérkőzésekre jellemzően feszes a védelem. Ez olykor gálameccs jellegét kölcsönözte az összecsapásnak, ami miatt leginkább Mikler Roland bosszankodhatott a kapuban. Szünetben 17–15 volt az eredmény.

A gólzápor a második félidőben sem állt el, a játékrész elején sikerült elhúznia a Mocsai-csapatnak, amely a folytatásban is tartotta a különbséget. A kapitány sokat forgatta a csapatot, Ancsin Gábor is belejött az átlövésekbe, Szöllősi Szabolcs pedig kiváló cserének bizonyult, góljai mellett védekezésben is több mentéssel, jó megmozdulással tűnt ki.

A félidő derekán 29–24-re vezetett a magyar válogatott, de Valentin Ghionea, valamint a góllövésbe a fordulás után belejövő Alexandru Csepreghi nem hagyta végleg leszakítani az övéit. Amikor kellett, Tatai Péter is hozzátette a magáét a magyar kapuban, így az utolsó percekben nem forgott veszélyben a magyar győzelem, még ha az utolsó percre fel is jöttek románok két gólra, a találkozót azonban Császár Gábor és Ancsin találata zárta le.

Az összecsapás – a final fouron szereplő veszprémi játékosok nélkül – jól szolgálta a felkészülést a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőkre (június 8., 15.), a végeredmény: 34–30. A két válogatott pénteken, immár zárt kapuk mögött, újra összeméri erejét.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Forrás: SportKlub

FÉRFI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS (Nyíregyháza)

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 34–30 (17–15)
Nyíregyháza, 2500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok
MAGYARORSZÁG:
Mikler – HARSÁNYI 9 (4), ANCSIN 6, LÉKAI 2, Zubai 2, Ilyés, Vadkerti. Csere: Tatai (kapus), Bánhidi, Putics 1, Balogh Zs. 2, Varsandán M. 2, Szalafai 2, Császár 3, SZÖLLŐSI SZ. 5, Zdolik. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
ROMÁNIA:
Popescu – Criciotiou, GHIONEA 10 (6), BURICEA 2, Cristescu 3, Fenici 1, CSEPREGHI 6. Csere: Ciobanu, Selaru (kapusok), Sadoveac, Iancu 1, Rotaru 2, Asoltanei 2, Mihalcea 1, Acatrinei 1, Sandru 1. Szövetségi kapitány: Christian Gaudin
Az eredmény alakulása. 5. perc:
4–1. 9. p.: 5–4. 19. p.: 13–9. 24. p. 14–13. 34. p.: 20–15. 46. p.: 27–25. 49. p. 30–25. 59. p.: 32–30
Kiállítások:
2, ill. 8 perc
Hétméteresek:
7/4, ill. 6/6
MESTERMÉRLEG
Mocsai Lajos: –
Az első félidőben Lékai Máté vezetésével gyors és kreatív volt a támadójátékunk. A védekezésünk viszont nem volt olyan szintű, amilyet szeretnénk. Megnyugtató lehet, hogy éppen a jó védőink térnek vissza a Veszprémből.
Christian Gaudin: –
Nem csalódtam a látottakban és a csapatomban, egyedül az eredmény nem tetszik. Nincs sok időnk a svédek elleni selejtezőig, ezért ezen a mérkőzésen is nagyon sok variációt és játékost kipróbáltunk. Végig közel voltunk a magyarokhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik