H. D. 2020.04.09 18:22 Frissítve: 2020.04.11 09:25

Férfi kézi: Nagyon el vagyunk keseredve… – Éles József

Éles József, a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportját vezető Veszprémi KKFT tulajdonosa csalódottan nyilatkozott az MKSZ döntése után a vehir.hu-nak.

Éles József csalódottan nyilatkozott az MKSZ döntése után (Fotó: Mirkó István)

 

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat, nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mind a két nem esetében.

 
Nagy László: Úgy tekintünk a 2019–2020-as idényre, mintha meg sem történt volna

A döntés érzékenyen érinti Éles József együttesét, hiszen a veszprémi csapat hatpontos előnnyel vezette az NB I/B Nyugati csoportjának tabelláját, így minden esélye megvolt, hogy a 2020–2021-es idényben az élvonalbeli bajnokságban szerepeljen.

„Az egyhangúlag elfogadott döntéssel mi is szembesültünk, tudomásul vesszük, hiszen mást úgy sem tehetünk. A fiatal veszprémi kézilabdázóink azonban – ahogyan mi is –, nagyon el vannak keseredve… Igaz, a jövő évi versenykiírást egyelőre még nem látjuk, természetesen reménykedünk, hogy létezik valamilyen megoldás. Máskülönben valóban oda lett egy álom?” – idézi a vehir.hu Éles Józsefet, Veszprémi KKFT tulajdonosát.

Hasonló cipőben van a NEKA is, amelynek a női csapata az NB I/B Nyugati csoportjának élén állt (egy ponttal megelőzve a Budaörsöt), ám a szövetség döntése értelmében a következő idényt is a másodosztályban kell majd játszania.

„A csapataink zöme a saját korosztályának bajnokesélyese volt, az NB I/B-s női csapatunk pedig feljutó helyen állt, ezért minket nagyon rosszul érint ez a döntés. Miután a bajnokság mérkőzéseinek hetven százalékát már lejátszották, és a sport lényegében eredményre megy, nagyon reménykedtünk abban, hogy sikerül olyan megoldást találni, ami nem teszi semmissé a tavaly augusztus óta folyó lelkiismeretes munkát. Van erre nemzetközi példa is, Dániában például nem törölték a bajnokságot, hanem végeredményt hirdettek. Az edző kollégáimmal tanácskozni fogok arról, miként menjünk tovább, egy biztos, a munka nem állhat le a NEKA-n” – mondta a neka.hu-nak Mocsai Tamás ügyvezető.

„A döntésnek egyértelműen vannak nagy vesztesei, ezek közé tartozik a NEKA is. Az NB I/B-t vezető női csapatunk feljutó helyen áll, ezzel most minden megváltozik. Már márciusban számba vettük, mik lehetnek a szezon befejezésének alternatívái, a mai határozat is köztük volt. Most felmérjük a lehetőségeket, tárgyalunk, és igyekszünk megtalálni a szakmailag lehető legjobb megoldást” – fogalmazott Hajdu János sportszakmai vezető.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.