Férfi kézilabda: Mikler Roland Veszprémben folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.15. 11:15
null
Mikler Roland nyártól a Veszprém kapuját őrizheti (Fotó: NS-archív)
Mikler Roland Szegedről a honi riválishoz igazolt: a válogatott kapus hároméves szerződést kötött az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatával.  

Mikler Roland nyártól a Veszprémben folytatja, a Nemzeti Sport információját a veszprémi klub vezetői és Bognár Nándor, a játékos menedzsere egyaránt megerősítette.

A 29 éves, 138-szoros válogatott Mikler 1995 és 2010 között 15 évig játszott a Dunaferrben, majd az utóbbi négy szezonban a Szegedet erősítette. A Dunaferrel nyolc bajnoki bronzérmet és két MK-ezüstérmet szerzett, a Szegeddel minden idényben ezüstérmet szerzett a bajnokságban és a kupában is.A nemzeti csapatban a legjobb eredménye a 2012-es olimpián elért negyedik hely.

A Szegedben José Sierra nyári érkezése nyílt titok, a spanyol kapus Tatai Péterrel oldhatja meg a feladatokat. Mikler a Veszprémben Mirko Aliloviccsal és Fazekas Nándorral osztozhat a poszton, a három kapusra a fokozott terhelés miatt is a szükség lesz.

A Veszprém – ez már csaknem biztos – elindul jövőre a SEHA-ligában, amelyben olyan BL-gárdákkal találkozik, mint a Vardar Szkopje, a Metalurg Szkopje, a CO Zagreb, a Celje és a Tatran Presov. Az esetleges indulás azt is megköveteli, hogy ne a BL-sikerhez szűknek mondható 16 tagú kerettel dolgozhasson Carlos Ortega vezetőedző. A Veszprém a közelmúltban már bejelentette Lékai Máté és Gasper Marguc érkezését, a két játékos szintén három évre írt alá.

Mikler Rolandot a Veszprém szerette volna a keddi sajtótájékoztatón személyesen üdvözölni, illetve lehetővé tenni, hogy a sajtó képviselői kérdéseket intézhessenek hozzá, ehhez viszont a jelenlegi munkaadója nem járult hozzá.

A Veszprém azt is bejelentette, hogy három évvel meghosszabbította Alilovic eredetileg 2015-ben lejáró szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik