Férfi kézilabda: lemondott a szerbek szövetségi kapitánya

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.02.18. 14:57
null
Nenad Perunicsics úgy érzi, nincs maradása az Eb-kudarc után (Fotó: AFP)
A jugoszláv kézilabda emblematikus figurája, Nenad Perunicsics kedden benyújtotta lemondását, így már nem ő a szerb férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, írja a szerb sajtó.


A szerb válogatott a csoportküzdelmek során három vereséget szenvedett az Európa-bajnokságon, és annak ellenére, hogy a szerződése még nem járt le, Perunicsics úgy döntött, hogy távozik a válogatott éléről.

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy vagy megváltoztatom a dolgokat, vagy nem leszek ebben a pozícióban. Nagyon fájt a Montenegró elleni vereség, amely után elveszítettük az esélyünket, hogy továbbjussunk a második szakaszba. Dragan Skrbics, a szövetség alelnöke mögöttem állt, hogy lenyugtassuk a kedélyeket. Sokáig gondolkodtam, de végül úgy döntöttem, hogy lemondok” – közölte Perunicsics, aki hozzátette, már Ausztriában felajánlotta a lemondását.

A terminátornak becézett szakember lemondásával a szerb szövetség igazgatóbizottsága foglalkozik majd, s a szövetség elnöke, Bozsidar Djurkovics már jelezte, az ülést néhány nap múlva tartják meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik