Férfi kézilabda Eb: Szathmári János kapusedzőként segíti a munkát

Vágólapra másolva!
2010.01.02. 10:16
null
Szathmári János 303 alkalommal védett a válogatottban (fotó: Meggyesi Bálint - archív)
Címkék
A korábbi magyar és világválogatott kapus, a jelenleg Balatonfüreden védő Szathmári János lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusedzője – legalábbis a januári Európa-bajnokságig bizonyosan.

Elkezdi felkészülését a januári Európa-bajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott: a december végén szűkített keret tagjai ma Tatán találkoznak, és szerdáig a helyi edzőtáborban tréningeznek.

Csoknyai István szövetségi kapitány együttese szombaton megkezdi a gyakorlás hajráját (az ausztriai torna január 19-től 31-ig tart), amelynek része a január 7. és 9. között Bécsújhelyen a vb-ezüstérmes Horvátország, továbbá Lengyelország, Ausztria és Magyarország részvételével rendezendő Interwetten-kupa.

A kapitánytól megtudtuk, hogy felkérésére Szathmári János kapusedzőként bekapcsolódik Tatán a keret Eb-felkészülésébe. A világválogatott (2005) játékos, aki ma a Balatonfüred egyik vezéregyénisége, szívesen fogadta a megbízatást.

„Klubom vezetői készségesen hozzájárultak, hogy a keretben segítsem Fazekas Nándor, Mikler Roland és Puljezevics Nenad tatai edzésmunkáját, mivel ez nem akadályozza a füredi feladataim elvégzését – mondta a 40 éves, 303-szoros válogatott játékos, akinek 16 éves lánya, Anna is kapus, a Veszprém-Barabás ificsapatában véd. – Az Európa-bajnokságig próbálok segíteni régi barátomnak, Csoknyai Istvánnak, aki a videoelemzéseknél, valamint a kapusok elméleti és gyakorlati képzésében számít rám."

A magyarok a tizenhat csapatos Eb-n csoportjukban a világbajnok franciák ellen kezdenek, majd a spanyolokkal és a csehekkel mérkőznek (a bécsújhelyi csoportból három gárda jut az innsbrucki középdöntőbe, amelyben a Németország, Svédország, Lengyelország, Szlovénia
négyesből kapnak újabb három vetélytársat).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik