HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.07 12:17 Frissítve: 2018.09.07 12:47

Férfi kézilabda: Dujsebajev csalódott a kevés néző miatt

Egy hete a Gwardia Opole otthonában aratott tízgólos győzelemmel kezdte meg szereplését a lengyel bajnokságban a Kielce férfi kézilabdacsapata, amely péntek este, hazai pályán a Górnik Zabrzét fogadja. Talant Dujsebajev edző a mérkőzés előtt csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy évről évre egyre kevesebben szurkolnak csapatának a helyszínen.

Dujsebajev több nézőt várna csapata mérkőzéseire (Fotó: Kielcehandball.pl)

 

 

„Az a benyomásom, hogy az előző évekhez képest sokkal kevesebb néző van a lelátókon. Öt éve dolgozom itt, és ez a tendencia évről évre egyre rosszabb. Emlékszem, amikor az Atlético Madridot irányítottam, két órával a mérkőzés előtt már tömeg volt a csarnokban. Most sem a Bajnokok Ligájában, sem a lengyel bajnokságban nincs nagy érdeklődés” – idézte a korábbi magyar szövetségi kapitányt a 24rakomet.mk portál.

Dujsebajev szerint az is megfigyelhető, hogy a szurkolók erős és neves ellenfelekre várnak, akkor aktivizálják magukat. „Szerintem ez nem helyénvaló, hiszen mindig szükségünk lenne rájuk. Pénzügyi problémákkal küzdünk, mindent megteszünk, hogy kilábaljunk a válságból, de egyre kevesebb jegyet adunk el. Már nem tudjuk, mit tegyünk” – tette hozzá.

A csapatban sok a sérült (Mariusz Jurkiewicz, Luka Cindric, Michal Jurecki, Uladziszlav Kules), ezért a vezetők megkérték a nyáron visszavonult szlovén irányító, Uros Zorman játékengedélyét is, azaz a másodedző szükség esetén ismét pályára léphet.

De állítólag visszatér a klubhoz Dujsebajev edző kisebbik fia, Daniel is, akit tavaly két évre kölcsönadtak a szlovén Celjének.

2019.01.16 17:31:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Tízperces gólcsend, sok elhibázott ziccer, majd feltámadás, mégsem lehettünk boldogok a végén – de legalább a továbbjutás megvan.

2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.