Férfi kézi BL: Máthé Dominik négy gólt lőtt, nyert az Elverum

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 22:20
A Barca és a Kiel is idegenbeli győzelemmel kezdte a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényét: előbbi a Motor Zaporizzsja otthonában öt, utóbbi a PPD Zagreb vendégeként tíz góllal nyert. Az A-csoportban Máthé Dominik csapata, az Elverum nagy csatában 30–28-ra legyőzte a Portót.

A Barca a szünetben még csak két góllal vezetett, ám végül a 11 lövéséből 10 gólt szerző Aleix Gómez vezetésével simán, 30–25-re nyert a Motor Zaporizzsja vendégeként. A Motor 19 éves magyar irányítóját, Melnyicsuk Viktort nem nevezték a mérkőzésre.Barca a szünetben még csak két góllal vezetett, ám végül a 11 lövéséből 10 gólt szerző Aleix Gómez vezetésével simán, 30–25-re nyert a Motor Zaporizzsja vendégeként. A Motor 19 éves magyar irányítóját, Melnyicsuk Viktort nem nevezték a mérkőzésre.

A csoport másik csütörtöki mérkőzésén a Kiel esélyt sem adott a Zagrebnek: a németek a szünetben már nyolc góllal vezettek, végül tízzel nyertek. A Kielben elsősorban két norvég játékos villogott: Sander Sagosen hét, Harald Reinkind öt góllal zárt.

Az A-csoportban a Porto a szünetben még négy góllal vezetett hazai pályán, ám a fordulás után az Elverum negyedóra alatt fordított, s végül 30–28-ra meg is nyerte a mérkőzést. A norvég csapatban Máthé Dominik öt lövésből négy gólt szerzett, ezzel a 10 góllal záró Alexander Blonz mögött együttese második legeredményesebbje volt – többek között a 3/3-at lövő Luc Abalót is megelőzve.

„Négyet lőttem, ha többet írtak, annál jobb” – nyilatkozta az MTI-nek Máthé. Hozzátette, nem tartja jogosnak a két kiállítását, és mivel nem volt sárga lapja, nem érti, miért büntették rögtön két perccel a játékvezetők.

„Utána egy kicsit feszült voltam, de a csapattársaim segítettek, biztattak, és a második félidőben ez meghozta a gyümölcsét” – mesélte. A 21 éves kézilabdázó közölte, a csapatmunkának köszönhető, hogy a második félidőben látványos fordítást produkáltak, illetve annak, hogy fizikálisan felülmúlták a Porto csapatát.

„Az ő edzőjük nem találta a kedvező felállást, nagyon sokat cserélt, és ezt mi ki tudtuk használni” – magyarázta, hozzátéve, hogy sok gyors gólt lőttek, és hatékonyak voltak a helyzetek kialakításában.

Kifejtette még, hogy nagyon sokat játszottak emberelőnyben, amiből szintén sok gólt tudtak lőni, ráadásul a kapusuk is nagyban hozzájárult a sikerhez, a másik oldalon viszont elmaradtak a bravúrok.

„Luc Abalo nem a megszokott helyen védekezett, balkezesként balátlövőben, nagyon nagyot dolgozott, az öt-egyes felállásban pedig ő volt elöl” – nyilatkozta a magyar jobbátlövő.

Mint ismert, az A-csoport másik csütörtöki mérkőzését, a Mol-Pick Szeged–Paris Saint-Germain összecsapást elhalasztották.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Porto (portugál)–Elverum (norvég) 28–30 (16–12)
Mol-Pick Szeged–Paris Saint-Germain (francia) – elhalasztva
Szerdán játszották
Meskov Breszt (fehérorosz)–Vardar Szkopje (északmacedón) 24–22 (12–10)
SG Flensburg-Handewitt (német)–Kielce (lengyel) 31–30 (14–14)

B-CSOPORT
Motor Zaporizzsja (ukrán)–Barca (spanyol) 25–30 (11–13)
PPD Zagreb (horvát)–THW Kiel (német) 21–31 (6–14)
Szerdán játszották
Celje (szlovén)–Aalborg Handbold (dán) 29–31 (16–15)
HBC Nantes (francia)–TELEKOM VESZPRÉM 24–28 (10–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik