nemzetisport.hu 2018.05.27 13:16 Frissítve: 2018.05.30 15:00

Férfi kézi: Vranjes keretet hirdetett, Nagy László visszatér

Kihirdette keretét a Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőkre Ljubomir Vranjes, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A két mérkőzésre visszatér a csapatba a nemzeti együttestől korábban búcsúzó Nagy László is – adta hírül a hazai szövetség hivatalos oldala.

Nagy László két meccsre visszatér a válogatottba (Fotó: NS-archív)

 

A 19 fős keret 16 tagja kezdi meg a felkészülést május 28-án Budaörsön, a külföldi bajnokságokban még szereplő játékosok, Bartók Donát, Borbély Ádám és Faluvégi Rudolf egy héttel később csatlakoznak az együtteshez.

Császár Gábor a klubszezon végén elvégzett térdműtétje miatt nem lehet a keretben, ott van viszont a névsorban az egyaránt sérülésből visszatérő Lékai Máté és Faluvégi Rudolf.

„A világbajnokságra való kijutáshoz mindkét meccsen a legjobbunkat kell nyújtanunk – mondta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. – Mindent megteszünk majd a győzelemért. A szlovén válogatott vébébronzérmesként favoritnak számít, tehát mondhatjuk, hogy a világ egyik legjobbja ellen szállunk harcba. Bízom a keret tagjaiban, ami pedig Jamali Imant illeti, leültünk, beszélgettünk, és ezt követően döntöttem úgy, hogy ezúttal nem lesz a csapatban. Fontos, hogy mindenki, aki ott van a keretben, képes legyen százszázalékosan odatenni magát, mentálisan és fizikailag egyaránt, mindkét mérkőzésen.”

„Már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy rendkívül erős ellenféllel szemben kell kivívnia Magyarországnak a világbajnoki részvétel jogát, a tokiói olimpia szempontjából viszont nagyon fontos, hogy ott legyen az együttes a jövő évi vébén. Felkérést kaptam rá a szakmai stábtól és a szövetségtől, hogy erre a két mérkőzésre még legyek tagja a válogatottnak, ami megtisztelő számomra, és szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy a csapat ott lehessen a januári tornán” – mondta el kerettagsága kapcsán Nagy László.

A magyar válogatott június 9-én lép pályára Koperben, majd június 13-án fogadja Veszprémben a szlovénokat. A párharc győztese vehet részt 2019 januárjában a dán, német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói játékokra, a 2–7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Az ötkarikás kvalifikáció következő versenye a 2020-as, immár 24 csapatos, norvég, osztrák, svéd közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek győztese részt vehet az olimpián, míg a további két legjobb helyen végző gárda – amely korábban még nem szerzett indulási jogot az olimpiai kvalifikációs tornára – szintén ott lehet a selejtezőn 2020 tavaszán.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE A SZLOVÉNIA ELLENI VB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok: Borbély Ádám (Orlen Wisla Plock – Lengyelország), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Országh Ádám (Dabas KC VSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo – Németország), Nagy László (Telekom Veszprém)
Irányítók: Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes – Franciaország), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE)
Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes

FÉRFI KÉZILABDA. VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK
1. MÉRKŐZÉS
Június 9., 20.00, Koper:
Szlovénia–Magyarország (Tv: DunaWorld)
VISSZAVÁGÓ
Június 13., 19.00, Veszprém:
Magyarország–Szlovénia (Tv: M4 Sport)

2019.07.21 16:54:04

Kézilabda HATÁR DÁVID

A hazai rendezésű kontinensviadalt hibátlan mérleggel nyerte meg Golovin Vlagyimir csapata.

2019.07.19 17:32:31

Kézilabda M. Á.

Junior női kézilabdázóink fordulatos mérkőzésen harcolták ki a fináléba jutást Győrben.

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.