Férfi kézi: Vori és Melics a PSG-nél folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2013.01.04. 13:17
null
Igor Vori (balra) és Fahrudin Melics (jobbra) leendő csapatuk címere előtt Bruno Martini általános igazgatóval<br />(Fotó: PSG Handball Facebook)
A horvát válogatott Igor Vori és a montenegrói válogatott Fahrudin Melics a következő szezontól a Paris Saint-Germain férfi kézilabdacsapatát erősíti.

Tovább folytatja kerete megerősítését a párizsi férfi kézilabdacsapat. A legutóbb Császár Gáborral hírbe hozott, arab tulajdonossal működő klub két évre szerződteti Igor Vorit és Fahrudin Melicset. A két játékos hivatalosan július 1-től lesz a PSG alkalmazottja.

Kettejük közül Vori a nagyobb név, hiszen 2003-ban világ-, 2004-ben pedig olimpiai bajnok lett a horvát válogatottal, míg a londoni ötkarikás játékokon bronzérmet szerzett. A CO Zagrebből induló beálló – aki posztján még mindig a földkerekség egyik legjobbja – 2005 és 2007 között a Barcelona játékosa volt, 2009 óta pedig a Hamburgban kézilabdázik.

Melics nem büszkélkedhet ilyen veretes eredménysorral, de a montenegrói szélsővel sem csinál rossz vásárt a francia egylet. A 28 éves jobbszélső 2011-ben igazolt a Gorenje Velenjébe – előtte bosnyák csapatoknál légióskodott –, s a szlovén gárda színeiben a Bajnokok Ligája mostani szezonjában eddig 44-szer volt eredményes, amivel az ötödik helyen található a sorozat góllövőlistáján – öt találattal lemaradva az élen álló horvát Ivan Cupictól (Kielce).

A PSG első számú jobbszélsője jelenleg a válogatott és klubszinten is már minden jelentősebb címet begyűjtő Luc Abalo, beállóban pedig a szintén francia válogatott Didier Dinart, fiatal honfitársa, Rudy Nivore és az izlandiRóbert Gunnarsson vethető be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik