Férfi kézi-vb: Még emlékeznek az Eb-pótselejtezőre – Mikler

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.23. 14:31
null
A magyar válogatott ünnepli a dánok elleni továbbjutást (Fotó: AFP)
A magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa, Mikler Roland szerint a dánok lebecsültek minket a 27–25-ös magyar sikerrel végződő világbajnoki nyolcaddöntőben. Lékai Máté kevesebb hibát vár a norvég csapat ellen, amely az egyik, ha nem a leggyorsabb kézilabdát játssza a tornán Császár Gábor szerint, míg Nagy László már gőzerővel készül a negyeddöntőre.

 

„Természetesen a meccs is megterhelő volt, egy idegőrlő, nehéz csata, de a végén akkora öröm szabadult fel bennem, hogy majdnem attól lettem rosszul. Az interjúk alatt nehezen kaptam levegőt, csak kerestem a szavakat” – mondta Mikler Roland, akit a 27-25-re megnyert nyolcaddöntő legjobb játékosának választottak meg.

A Telekom Veszprém kapusa hozzátette, felszabadultan, jól összpontosítva kézilabdáztak, mert nem volt veszítenivalójuk, hiszen senki sem őket tartotta a találkozó esélyeseinek.

„Úgy éreztem, a dánok egy pillanatig sem hiszik el, hogy elveszíthetik a mérkőzést. Egy kicsit lebecsültek minket, és arra számítottak, hogy a hajrában megfordítják az állást. Mi viszont úgy voltunk vele, hogy nincs miért tartalékolnunk, úgyhogy mindenki tegye bele, amit tud” – vélekedett a kapus, aki az ellenfél 39 lövéséből 15-öt kivédett.

Mikler kihangsúlyozta, a vasárnapihoz hasonló hozzáállásra lesz szükségük a keddi negyeddöntőben a norvégokkal szemben.

„Fent kell tartanunk ezt az állapotot, ez lehet az újabb sikerünk kulcsa. Nagyon jól felkészülünk és nem szabad görcsölnünk. A norvégoknak fiatal csapatuk van, nagyon gyors szélsőkkel. Biztos vagyok benne, hogy ők nem fognak félvállról venni minket, talán még emlékeznek rá, mennyire örültek, amikor a labdarúgó-válogatottjuk a magyarokat kapta az Európa-bajnoki pótselejtező sorsolása előtt.”

Mikler a második és a harmadik csoportmeccs között családi okok miatt hazautazott Magyarországra, de akkor még nem árult el részleteket, most viszont elmondta, hogy a nagyapja miatt kellett váratlanul repülőre ülnie.

„Nehéz napok voltak számomra, mert ő az egyik legfontosabb ember az életemben. Szerencsére már jobban van, a következő meccsünket ő is látja majd a tévében.”

A sikerből hat találattal vette ki részét Lékai Máté, aki elárulta, hogy Xavier Sabaté szövetségi kapitány egy pohár sört engedélyezett számukra vasárnap este. Hozzátette, ő csak hajnali három és négy óra között tudott elaludni, de addig nem a saját mérkőzésükkel és győzelmükkel foglalkozott, hanem amerikai futballt nézett a tévében.

„Maximálisan elégedett vagyok, de tudunk még ennél is jobban, kevesebb hibával játszani, bár ez a csoportkörben még nem jött ki. A vége felé támadásban hullámvölgybe kerültünk, fel is jöttek a dánok, de Mikler Roland védéseire alapozva újra el tudtunk lépni” – mondta a Veszprém irányítója, aki szerint a norvégok ellen is a kapusteljesítmény és a védekezés lesz a legfontosabb számukra, támadásban pedig még kevesebbet szabad hibázniuk.

Császár Gábor fontosnak tartotta kinyilvánítani a magyar válogatott részvétét a magyar fiatalok péntek éjszakai, veronai autóbusz-balesete kapcsán.

„Apaként hatványozottan is megérintett a tragédia. Ezúttal nem énekeltük a himnuszt a kezdés előtt, én talán nem is tudtam volna, mert a könnyeimmel küzdöttem” – mondta Császár.

A svájci Kadetten Schaffhausen légiósa a dánok ellen csak hét percet töltött a pályán, de két nagyon fontos gólt szerzett, ugyanis mindkétszer az utolsó hetven másodpercen belül volt eredményes. Úgy fogalmazott, támadásban nem kapkodtak annyira, mint korábban, de jól tudják, hogy a norvégok ellen is hasonlóan nehéz dolguk lesz.

„Számomra a norvég az egyik legszimpatikusabb csapat a világbajnokságon, és már a tavalyi Európa-bajnokságon is az volt. Ilyen gyors kézilabdát rajtuk kívül talán csak a svédek játszanak. Vannak kimagasló tehetségeik, elsősorban mégis csapatként teljesítenek remekül. Bjarte Myrholt ismerjük leginkább, hiszen Veszprémben játszott. Én kimondottan szeretem a játékát, ő a norvég együttes egyik leghasznosabb tagja” – fogalmazott a magyar irányító.

A dánok ellen tért vissza a pályára a magyarok csapatkapitánya, Nagy László, aki elmondta, bokasérülése nem lett rosszabb a nyolcaddöntőben, de továbbra is kezeléseket kap, és természetesen teljes erőbedobással készül a keddi találkozóra. Hozzátette, a norvég együttes lerohanásban a legjobb, ezt azzal küszöbölhetik ki, hogy kevesebbet hibáznak támadásban.

A válogatottal kapcsolatos hír továbbá, hogy hétfőn hazautazik a vb-ről a magyar csapat két tartalékja, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő. A válogatott mindkét cserelehetőségét kihasználta a tornán, így biztossá vált, hogy a két szélső már nem léphet pályára a franciaországi tornán.

A keddi Magyarország–Norvégia negyeddöntő 17 órakor kezdődik Albertville-ben.

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
DÖNTŐ (PÁRIZS)
01. 29. Az 1. elődöntő győztese–A 2. elődöntő győztese
17.30
BRONZMÉRKŐZÉS (PÁRIZS)
01. 28. Az 1. elődöntő vesztese–A 2. elődöntő vesztese
20.45
ELŐDÖNTŐ (PÁRIZS)
01. 26. 1. Az 1. negyeddöntő győztese–A 2. negyeddöntő győztese 20.45
01. 27. 2. A 3. negyeddöntő győztese–A 4. negyeddöntő győztese 20.45
NEGYEDDÖNTŐ
01. 24. 1. Franciaország–Svédország
19.00
01. 24. 2. Szlovénia–Katar 20.45
01. 24. 3. Spanyolország–Horvátország 20.45
01. 24. 4. Norvégia–MAGYARORSZÁG 17.00
NYOLCADDÖNTŐ
01. 21. Norvégia–Macedónia 34–24
01. 21. Franciaország–Izland 31–25
01. 21. Oroszország–Szlovénia 26–32
01. 21. Brazília–Spanyolország 27–28
01. 22. Fehéroroszország–Svédország 22–41
01. 22. MAGYARORSZÁG–Dánia 27–25
01. 22. Németország–Katar 20–21
01. 22. Horvátország–Egyiptom 21–19
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik