Férfi kézi-vb: Könnyebb lenne, ha mehetnénk Katarba - Dujsebajev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 11:46
null
Talant Dujsebajev nem bánná, ha át kellene szervezni a válogatott januári programját (Fotó: Veres Viktor – archív)
Kiszámíthatatlan, milyen döntést hoz november 21-én a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elnöksége abban a kérdésben, hogy melyik két ország kerüljön a január 15. és február 1. között Katarban rendezendő világbajnokságtól Bahrein, illetve a visszalépését kedden bejelentő Egyesült Arab Emírségek helyére.

 

Andorka Sándor, az európai szövetség versenybizottságának tagja elmondta, a visszalépők súlyos pénzbüntetésre számíthatnak, és ami súlyosabb, a 2017-es vb-n sem szerepelhetnek, sőt az ázsiai szövetség is eltilthatja őket.

A megüresedő helyekre jó eséllyel pályázó országok, azaz Dél-Korea, Izland, Magyarország, Szaúd Arábia és Szerbia szakszövetségeinek sportdiplomatái teljes erővel elkezdtek dolgozni rajta, hogy saját csapatuk legyen a kedvezményezett a 2016-os olimpia kvalifikációja szempontjából meghatározó döntésnél. Csakhogy rendhagyó esetről van szó, ezért az IHF-nek nincs szabálya a megoldásra, ugyanakkor remélhetőleg szakmai és nem szubjektív vagy üzleti szempontok alapján határoz.

Talant Dujsebajev, a magyar válogatott kispadján október végén bemutatkozó szövetségi kapitány szerint a program „kényszerű” átalakítása ellenére is könnyebbség lenne, ha a nemzeti csapat ott lehetne a vb-n.

„Nem akarok bővebben foglalkozni ezzel a kérdéssel, de nagy izgalommal várom az IHF döntését, hiszen a katari részvételünkkel lényegesen könnyebbé válna végső célunk, az olimpiai szereplés kiharcolása. Addig is úgy készülünk, hogy nem leszünk ott a vébén. Ha mégis, nagyon örülünk, és átalakítjuk a programunkat” – mondta Dujsebajev a Nemzeti Sportnak.

VERZIÓK A FÉRFI KÉZILABDA-VB FELTÖLTÉSÉRE
A legutóbbi Ázsia-bajnokság legjobb két csapata a világbajnokságra ki nem jutott országok közül: Dél-Korea, Szaúd Arábia
A legutóbbi Európa-bajnokság legjobb két csapata a világbajnokságra ki nem jutott országok közül: Izland, Magyarország
A legutóbbi világbajnokság legjobb két csapata a világbajnokságra ki nem jutott országok közül: Magyarország, Szerbia
Az IHF férfi világranglistájának legjobb két csapata a világbajnokságra ki nem jutott országok közül: Szerbia, Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik