Férfi kézi-vb: fizetett spanyol szurkolók biztatják Katart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 16:48
null
Spanyolországból érkeztek, Katarnak szurkolnak (Fotó: sporten.tv2.dk)
A férfi kézilabda-világbajnokságnak otthont adó Katar Spanyolországból hozott magának egy hangos szurkolói csapatot, amelynek az utazását és a szállását is fizeti, hogy cserébe biztassa Saricékat.

Mint tegnap beszámoltunk róla, a rengeteg honosított játékossal felálló Katar Brazília legyőzésével kezdte a vb-t, a nyitó meccsre pedig közel sem telt meg a vadonatúj luszaili csarnok. A nézőközönségben volt egy hangos mag, amely dobbal és trombitával felszerelkezve lelkesen biztatta a hazaiakat. Nos, róluk kiderült, hogy Spanyolországból érkeztek, a cuencai Ciudad Encantada hatvan szurkolójának Katar fizette az útját, a szállását és a teljes ellátását a vb idejére, hogy támogassák a férfi válogatottjukat.

A csoport egyik tagja, Pablo elmondta, a spanyol csapat korábbi edzője, Zupo Equisoain hívta őket, aki korábban öt évig dolgozott Cuencában, jelenleg pedig a katari utánpótlásban tevékenykedik, így ismerte, milyen szenvedélyes szurkolók. Érdekesség, hogy Spanyolország és Katar egy csoportban szerepel a vb-n.

„Nem fog gondot okozni. Természetesen reméljük, hogy a spanyolok megnyerik a vébét, de az egymás elleni meccsen Katarnak szurkolunk” – hangsúlyozta Pablo.

Egyébként a 24 résztvevő ország mindegyike hozhatott magával húsz szurkolót, akiket négy- és ötcsillagos szállodákban helyeztek el, mindezt a szervezők költségén. A katari válogatott játékosai minden egyes győzelemért a vb-n fejenként 100 ezer eurós (mintegy 32.5 millió forint) extra juttatásban részesülnek.

A nézőtéren több országból érkezők is biztatták Katart (Fotók:  Thierry Gozzer)
A nézőtéren több országból érkezők is biztatták Katart (Fotók: Thierry Gozzer)

Így biztatják Katart

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik