Férfi kézi-vb: balkáni remeklés után hozta a kötelezőt Katar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 20:20
null
A megnyitó elsőrangú volt – minden adott a tökéletes vb-hez? (Fotó: MTI)
A látványos megnyitó után a házigazda 28–23-ra legyőzte Brazíliát a katari férfi kézilabda-világbajnokság első mérkőzésén.

 

A vadonatúj, minden igényt kielégítő luszaili csarnokban látványos nyitóünnepség előzte meg a világbajnokság első mérkőzését, a pompára egyáltalán nem lehetett panasz, a külcsínre fogékonyak mind a tíz ujjukat megnyalhatták a tűzijátékot sem nélkülöző hangolódás után.

A torna első mérkőzésén a házigazda katariak a brazilokkal mérték össze erejüket. Hasonló párharcban néhány éve a dél-amerikaiak lettek volna az esélyesek, ám az elmúlt időszak honosításokkal egyet jelentő „felturbózásának” köszönhetően a közel-keletiek a két pont reményében vághattak neki a találkozónak.

Valero Rivera csapata nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és az sem zavarta meg az ázsiai válogatottat, hogy Hadi Hamdunt gyakorlatilag fél perc után elveszítette, mert megsérült a lába. A kezdőcsapat Egyiptomban született játékosa, Mahmúd Haszab Ala ugyanakkor remekelt, pillanatok alatt megszórta magát, az ázsiaiak pedig a vezetésével tisztes előnyre tettek szert.

A házigazda 3–0-val nyitott, és miután a sárga mezesek 4–3-nél elszalasztották az egyenlítés lehetőségét, Danijel Saric védései következtében pillanatok alatt jelentős hazai előnyt mutatott az eredményjelző, amiből azonban a félidő hajrájában leadott a Rivera-csapat (7–3, 13–18, szünetben: 15–12).

Brazília Joao Silva és Fabio Chiuffa góljaival szorosan tapadt Katarra, és ahhoz képest, hogy az első félidőben sima meccs nézett ki a házigazdának, a második játékrészben alaposan meg kellett izzadnia a győzelemért. Olyannyira az 51. percben csak egy góllal vezetett a vörös mezes gárda, amikor Rivera időt kért.

Lélektanilag kiválóan hatottak a tanácsok, ugyanis a továbbra is kiválóan védő Saric védéseivel (a bosnyák-katari 40 százalékos védési hatékonyság felett zárt) és Zsarko Markovics (a montenegrói-katari 6 gólt szerzett) remek villanásaival eldöntötte a meccset a hajrára begörcsölő dél-amerikaiakkal szemben. Katar 28–23-ra nyert, és bizakodva várhatja a folytatást.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (KATAR)
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Katar–Brazília 28–23
(15–12)
Legjobb gólszerzők: Haszab Ala, Markovics 6-6, Roiné, Capote, Memisevic, Ben Ali 3-3, ill. Chiuffa 6, Pozzer 5, Joao Silva 4
PÉNTEKEN RENDEZIK
Spanyolország–Fehéroroszország 15.00
Szlovénia–Chile 15.00

Az első meccs után a házigazda csapatnak is kijár a tűzijáték
Az első meccs után a házigazda csapatnak is kijár a tűzijáték

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik