Férfi kézi-vb: egy csoportban a németekkel és a horvátokkal

Vágólapra másolva!
2016.06.23. 14:48
null
A párizsi városháza impozáns környezetet biztosított a sorsolásnak
A párizsi városházán elkészítették a 2017-es franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott Horvátországgal, Fehéroroszországgal, Chilével, Szaúd-Arábiával és az Európa-bajnok Németországgal került egy hatosba.

 

FÉRFI KÉZILABDA-VB
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT:
Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Brazília, Japán, Norvégia
B-CSOPORT:
Spanyolország, Szlovénia, Macedónia, Izland, Tunézia, Angola
C-CSOPORT:
Németország, Horvátország, Fehéroroszország, MAGYARORSZÁG, Chile, Szaúd-Arábia
D-CSOPORT:
Katar, Dánia, Svédország, Egyiptom, Bahrein, Argentína

A 24 csapatot hat kalapba osztották be, a negyedikben szereplő mieink ez alapján nem kerülhettek össze Izlanddal, Brazíliával és Egyiptommal. Az eseményen jelen volt Anne Hidalgo, Párizs polgármestere is, míg a sorsolásban a francia női válogatott beállója, Nina Kanto, a korábbi kiváló kapus, Bruno Martini, a paralimpiai bajnok Timothy Adolphe és a kézi-vb nagykövete, Claudia Tagbo színésznő működött közre.

A résztvevőkből négy hatos csoportot alakítottak ki olyan módon, hogy először a hatodik kalap csapatait sorsolták ki, majd ezt folytatták a másodikig. Ezután a házigazda franciák ötpercnyi tanácskozás után kiválaszthatták, hová akarnak kerülni, majd a többieket már újra sorsolták az első kalapból.

A magyar válogatott a C-csoportba került, amelybe a 3., 5. és 6. kalapból viszonylag gyengébb csapatokat (Fehéroroszország, Chile és Szaúd-Arábia) sorsoltak. A második kalapból az idei Eb-n bronzérmet szerző horvátok érkeztek hozzánk, az elsőből az Európa-bajnok németek.

Minden csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, míg az 5–6. helyezettek az Elnök-kupáért, azaz a 17–24. helyért folytatják.

A január 11–29. között megrendezendő vb csoportkörének meccseire Párizsban, Nantes-ban, Metzben és Rouenban kerül sor, a nyolcaddöntőket és negyeddöntőket Lille-ben, Montpellier-ben, Párizsban és Albertville-ben, az elődöntőket, a bronzmeccset és a finálét pedig a párizsi AccorHotels Arenában játsszák.

A SORSOLÁSI KALAPOK
1. kalap:
Franciaország, Németország, Katar, Spanyolország
2. kalap: Horvátország, Szlovénia, Dánia, Lengyelország
3. kalap: Svédország, Oroszország, Fehéroroszország, Macedónia
4. kalap: MAGYARORSZÁG, Izland, Brazília, Egyiptom
5. kalap: Tunézia, Chile, Bahrein, Japán
6. kalap: Argentína, Angola, Szaúd-Arábia, Norvégia

A 2017-es férfi kézi-vb hivatalos labdája
A 2017-es férfi kézi-vb hivatalos labdája
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik