Férfi kézi: vb-bronzérmes igazol a héten Szegedre

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 11:14
null
A 20 éves, 201 centis, 92 kilós játékos (99) a Mariborból érkezhet (Fotó: AFP)
A Mol-Pick Szeged átigazolja Urh Kastelicet, a szlovénokkal vb-bronzérmes kézilabdakapust, aki azonban a BL-ben nem védhet – értesült a Nemzeti Sport. A hírt a szegedi klubhonlap is megerősítette.

 

Mint arról beszámoltunk, a Vardar Szkopje elleni BL-mérkőzésen súlyos lábsérülést szenvedett Marin Sego, a szegediek légiósa. A horvát válogatott kapus hosszabb időre kiesik az edzésekből, ezért a helyettesítésére – szlovén források és a Nemzeti Sport értesülése szerint – csütörtökön átigazolják Urh Kastelicet, a Maribor vb-bronzérmes kapusát, aki február 27-én tölti be a 21. életévét.

A 201 centis, 92 kilós játékos 2012 és 2015 között a Celjében védett, majd Mariborba került kölcsönbe. Az EHF-kupában is 2012 óta szerepel. A januári vb-re utólag nevezték be Urban Lesjak sérülése miatt, és négy találkozón (Angola, Izland, Macedónia, Tunézia) lépett pályára.

A szabályok értelmében Kastelic a BL-ben nem védhet, mivel február 1. után már játszott más csapatban, viszont a K&H ligában, vagyis a bajnokságban pályára léphet, ha csütörtökig, a bejelentési határidő lejártáig megkapja a játékengedélyt.

„Mindenképpen megoldást kerestünk arra, hogy pótolni tudjuk Marint, amíg felépül, így találtuk meg a Mariborban kézilabdázó Urh Kastelicet. Kölcsönbe érkezik hozzánk, csak az NB I-ben védhet, a BL-ben nem, mert az európai szövetség (EHF) szabálya ezt kizárja. Éppen ezért nem tudtuk visszarendelni Pásztor Imrét sem, akit azért adtunk kölcsön Balmazújvárosba, hogy rendszeresen lehetőséghez jusson. A húszéves, két méter magas szlovén kapus már ma Szegedre érkezik, csütörtöktől a csapattal készül, jövő héten pedig a Vác elleni hazai meccsen be is mutatkozik a szegedi közönségnek. A BL-ben, amíg Sego egészséges nem lesz, José Manuel Sierra és Nagy Martin alkotja a kapuspárost a keretben” – nyilatkozta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója a pickhandball.hu-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik