Férfi kézi-vb: B. Jurecki akár kar nélkül is játszana ellenünk

Vágólapra másolva!
2013.01.20. 11:14
A csoportkör befejeztével ismertté vált, hogy hétfő este a lengyel válogatott vár a mieinkre a nyolcaddöntőben a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokságon. Az ellenféltől Slawomir Szmal Nagy Lászlótól tart a leginkább, míg Bartosz Jurecki elmondta, akár kar nélkül is pályára lépne ezen az összecsapáson.

„Néztük a szerbek és a szlovénok meccsét, és bizony néhány esetben durva szavak is elhagyták a szánkat, de talán ez ebben az esetben érthető" – nyilatkozta Slawomir Szmal, a lengyel válogatott kapusa. Nem kétséges, nekik sem volt mindegy, hogy kivel találkoznak a nyolcaddöntőben. Végül a szlovénok fordítottak a hajrában, így a lengyelek elkerülték a házigazda spanyolokat, és Mocsai Lajos együttesével meccselnek hétfőn este 21.30-tól.

„A legnagyobb veszélyt Nagy László jelenti. A védekezésük nagyon kemény, többen is jól blokkolnak. A csehországi tornán a döntetlen ellenére kézben tartottuk a mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal még jobb teljesítményre leszünk képesek" – mondta a kapus.

Bartosz Jurecki akár fél kézzel is pályára lépne ellenünk:

„Nem lesz egyszerű dolgunk a magyarok ellen sem. Szoros meccsre számítok, amely egészen az utolsó percekig kiélezett lesz" – mondta a Shrek becenévre hallgató játékos, akinek kisebb gondja akadt a vállával a dél-koreaiak legyőzése során.

„Kisebb fájdalmat éreztem, jegeltem, és várom az orvos véleményét. De nem kell aggódni, hétfőn mindenképpen játszani fogok, még akár kar nélkül is" – tette hozzá nevetve Jurecki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik