Férfi kézi: újabb válogatott játékost szerződtetett a Szeged!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.07. 11:15
null
Bodó Richárd 2016 nyarától a Mol-Pick Szegedet erősíti (Fotó: Földi D. Attila)
A Mol-Pick Szeged kézilabdacsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Tatabánya magyar válogatott balátlövőjét, Bodó Richárdot, aki a nyáron csatlakozik az együtteshez. A 22 esztendős, 203 centiméter magas játékos három plusz egy évre írt alá Juan Carlos Pastor csapatához.

 

„Örömmel jelentem be, hogy újabb magyar válogatott játékost sikerült a Mol-Pick Szegedhez csábítani, a 203 centiméter magas Bodó Richárd három plusz egy évre kötelezte el magát hozzánk – mondta a klub hivatalos honlapjának Szűcs Ernő Péter elnök. – Régóta figyelemmel követjük a pályafutását. Bánhidi Bence és Bóka Bendegúz után ő a harmadik fiatal magyar tehetség, akit sikerült megszereznünk.”

„Bodó Richárd 1993. március 13-án Mátészalkán született, itt ismerkedett meg a kézilabda alapjaival. 13 évesen az NB II-es ifibajnokságban a helyi együttesben játszotta élete első hivatalos meccsét, méghozzá a Hajduszoboszló ellen. 2008-ban a Nyíregyháza játékosa lett, majd a Dunaferr szerződtette, amellyel az élvonalban is debütálhatott. 2011-ben igazolt Tatabányára. Eddig 144 NB I-es meccset játszott, 479 gólt szerzett, ez 3,3-s átlagnak felel meg. Az idei szezonban 22 meccsen 106 gólt dobott, az elmúlt idényben volt a legeredményesebb, a 2014-2015-ös szezont 148 góllal zárta.

Eddig háromszor szerepelt a Tatabányával az EHF-kupában, 2014-ben mutatkozott be a magyar férfi kézilabda-válogatottban, tagja volt a lengyelországi Eb-n szereplő nemzeti csapatnak is” – mutatja be az új szerzeményt a pickhandball.hu.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik