Férfi kézi: Bánhidi Bence 2016-tól a Mol-Pick Szegedé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 10:04
null
Bánhidi Bence (labdával) Carlos Pastor külön kérésére kerül Szegedre (Fotó: Veres Viktor)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 2016. július 1-től érvénybe lépő, hároméves szerződést kötött Bánhidi Bencével – adta hírül péntek délelőtt a klub honlapja. A Balatonfüred 20 éves beállója 2014-ben mutatkozott be a magyar felnőtt válogatottban.

 


„Örömmel jelentem be, hogy egy magyar tehetséggel erősödik a csapatunk, jövő nyáron csatlakozik a keretünkhöz Bánhidi Bence. A jövő egyik nagy magyar reménységét sikerült hozzánk csábítani. Juan Carlos Pastor vezetőedző külön kérése volt, hogy szerződtessük a 20 éves játékost. Ezután megkezdtük a tárgyalást a játékos menedzserével, és végül sikerült mindenben megállapodnunk. A beállót 2016. július 1-től hároméves szerződés köti a Mol-Pick Szegedhez” – jelentette be a játékos szerződtetését Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

Bánhidi Bence 1995. február 9-én született Győrben, 204 centiméter magas, beállós poszton szerepel – írja leendő játékosáról a Mol-Pick Szeged honlapja. A 2012–2013-es idényben mutatkozott be a Balatonfüred színeiben a felnőtt NB I-ben, ekkor 11 meccsen 5 gólt szerzett. A 2013–2014-es szezon igazán mozgalmas volt számára, hiszen a Füred mellett az utánpótlás-válogatottban is szerepet kapott, 33 bajnokin 48-szor volt eredményes.

A mostani idényben 24 találkozón kapott szerepet, és 58-szor vette be az ellenfelek kapuját. Az ősszel a portugálok elleni hazai Eb-selejtezőn mutatkozott be a felnőttválogatottban, ezen a találkozón kétszer volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik