Férfi kézi: tömeges távozások, válogatottak hagyják el Csurgót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.20. 17:54
Kilenc játékos, köztük válogatottak távoznak a Csurgó férfi kézilabdacsapatától – jelentette be a klub hivatalos honlapja, a cskk.hu.

A klub beszámolója szerint a válogatottban is bemutatkozó kapusra, a 25 éves Pallag Péterre számított volna a szakmai vezetés, de a játékos külföldön szeretné kipróbálni magát. A világ- és Európa-bajnokságot is megjáró Szöllősi Szabolcs váltásában családi okok is közrejátszanak. Oláh Gábornak állást ajánlottak az utánpótlásban, ám valószínűleg egy másik élvonalbeli csapatnál folytatja pályafutását, míg a védekezés alapemberének számító Borsos Tamás a több támadási játéklehetőség miatt keres új állomáshelyet. Pallag Péterre számított volna a szakmai vezetés, de a játékos külföldön szeretné kipróbálni magát. A világ- és Európa-bajnokságot is megjáró Szöllősi Szabolcs váltásában családi okok is közrejátszanak. Oláh Gábornak állást ajánlottak az utánpótlásban, ám valószínűleg egy másik élvonalbeli csapatnál folytatja pályafutását, míg a védekezés alapemberének számító Borsos Tamás a több támadási játéklehetőség miatt keres új állomáshelyet.

Nem Csurgón folytatja a pályafutását a szintén válogatott Lele Ákos, az ukrán Vlagyiszlav Osztrusko, a szlovén Anze Ratajec, a montenegrói Rade Mijatovics és a balatonfüredi kölcsönjátékos, Nagy Dániel sem.

A Csurgó már korábban bejelentette, hogy szerződtette a nyártól a válogatott kapuvédőt, Székely Mártont (Balatonfüred), Faluvégi Rudolfot (Balafonfüred), Bartucz Lászlót (Cegléd), Jakub Mikitát (szlovák, PLER), Gafar Hadziomerovicot (bosnyák, Komló), illetve Josip Pazint (horvát, Villa Aranda – spanyol). A somogyi klub a lejáró szerződésű játékosok közül hosszabbított korábban Herbert Gáborral, Vadkerti Gábriellel, Sztefan Csavorral, Gebhardt Ádámmal, Nagy Mátéval, Gazdag Tiborral és Pordán Bálinttal is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik