B. L. 2020.06.04 15:44 Frissítve: 2020.06.04 15:59

Férfi kézi: Tatabányáról igazolt kapust a Ferencváros – hivatalos

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő FTC-HungaroControl a hivatalos honlapján jelentette be a korábbi tatabányai Deményi Xavér szerződtetését.

 

A fradi.hu beszámolója szerint a 21 éves kapus a legutóbbi idényben 10 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a felnőttcsapatban, ezzel párhuzamosan pedig az NB I/B-s Tatában védett. Deményi végigjárta a korosztályos válogatottakat, szerepelt az ifjúsági olimpián is, és a felnőtt B-válogatottban is bemutatkozott már. A Ferencvároshoz egy plusz egy évre írt alá.

„Nagyon örülök neki, hogy egy újabb fiatal magyar játékossal erősödtünk – idézi a fradi.hu Király Sándort, a férfi szakág vezetőjét. – Deményi Xavér az egyik legnagyobb magyar kapustehetség, nem véletlen, hogy a serdülőtől kezdve az ifjúságin át a juniorig minden korosztályos válogatottban az első-második számú kapus volt. Nagyon sok van Xavérban, és biztos vagyok benne, hogy ezt a kiváló szakmai stábunk tagjai ki is tudják majd hozni belőle.”

„A fejlődésem szempontjából meghatározó állomás lesz a Ferencváros, ahol minél több játéklehetőséget szeretnék kapni. Nagyon megtisztelő, hogy kimondottan engem akart a szakmai stáb, és nagyon tetszett az a jövőkép is, amelyet a vezetők felvázoltak. Az is erős érv volt a Fradi mellett, hogy budapesti születésű vagyok. Úgy érzem, csak rajtam múlik az, hogy mit hozok ki ebből a ferencvárosi lehetőségből. Az biztos, hogy nagyon szeretnék élni vele”
– mondta Deményi Xavér, aki a második, és egyben utolsó igazolása a Ferencvárosnak Füzi Dániel után.

Az FTC-HungaroControlnál folytatja pályafutását Deményi Xavér. A 21 éves kapus Tatabányáról érkezik, ahol a legutóbbi NB I-es bajnokságban tíz mérkőzésen lépett pályára, ezzel párhuzamosan az NB I/B-ben a Tata csapatában védett. Deményi Xavér végigjárta a korosztályos válogatottakat, szerepelt az ifjúsági olimpián is, és a felnőtt B válogatottban is bemutatkozott már. A Ferencvároshoz egy plusz egy évre írt alá. Sok sikert nálunk, Xavér!  Nyilatkozatok a Fradi.hu-n! @ftcofficial @xaverdemenyi #kezilabda #ftcferfikezilabda

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

 

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.

2020.06.21 23:16:12

Kézilabda S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.