Veszprémben maradt a férfi kézisek Szuperkupája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 17:12
null
A veszprémi Renato Sulic próbálja bevenni José Manuel Sierra kapuját (Fotó: Veres Viktor)
A házigazda MKB-MVM Veszprém nyerte meg a férfi kézilabdázók Szuperkupáját, miután sima meccsen kilenc góllal nyert legnagyobb honi riválisa, a Mol-Pick Szeged ellen. A szegediek az első félidőben tartották a lépést, de akkor is folyamatosan hátrányban voltak, a szünet után azonban megindult a veszprémi henger. Mikler Roland 13 védéssel mutatkozott be volt klubtársainak veszprémi színekben.

FÉRFI KÉZILABDA
KINIZSI BANK SZUPERKUPA
MKB-MVM VESZPRÉM–MOL-PICK SZEGED 33–24(17–12)
Veszprém Aréna. V: Dobrovits Csaba, dr. Tájok Péter
Veszprém: Mikler – Marguc 8 (3), Nagy L. 4, Rodríguez 4, Sulic 3, Ilics 4, Iváncsik G. Cs: Borbély (kapus), Schuch, Terzic 1, Ruesga 2, Zeitz 4, Nilsson 2, Ugalde 1, Gulyás P. Vezetőedző: Carlos Ortega
Szeged: Sierra – Parrondo, Zubai, Ilyés 2, Blazevic, Källman 2, Mindegía. Cs: Wyszomirski (kapus), Balogh 4 (2), Prodanovics 1 (1), Bombac 1, Vranjes 5, Ancsin 7, Robledo 2, Vadkerti. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor
Kiállítások: 14 perc, ill. –
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/3
KORÁBBAN
NŐI SZUPERKUPA

GYŐRI AUDI ETO KC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29–28 (15–9)

A MÉRKŐZÉS

A női döntő után került sor a férfiak találkozójára. Felkészülés ide vagy oda, mivel a Veszprém az új szezonban a SEHA-ligában indul, a magyar NB I következő csúcsrangadójára még sokáig várni kell, ez pedig felértékelte a Szuperkupát. A szegediek hangsúlyozták a találkozó előtt, hogy legalább egy sorozatban elkapnák a hazai riválist, erre most nyílt az első alkalom. A Veszprémből Mirko Alilovic, Iman Dzsmali és Lékai Máté sem volt bevethető, szegedi oldalon mindenki Juan Carlos Pastor rendelkezésére állt. A meccs előtt köszöntötték az Eb-ezüstérmes U18-as válogatottat.

Bekezdett a Veszprém, és Gasper Marguc góljaival a 10. percre 5–2-re elment. Ahogy az a párharctól várható volt, nagy fizikai küzdelem zajlott a pályán. A Szeged nem találta a rést a veszprémi falon, így mínusz négynél Pastor kénytelen volt időt kérni. Sikerült zárkóznia a Picknek, de utána egy jó sorozattal ötre hízott a veszprémi fór. A 17. percre mindkét együttes lecserélte a belső poszton szereplő játékosait. Andreas Nilsson első labdaérintéséből betalált, s utána is rendre megjátszható volt, a Szegedet Ancsin Gábor bombái tartották úgy-ahogy meccsben. A veszprémi kapuban Mikler Roland többször is kifogott egykori csapatán, elöl Nilsson mellett Zeitz is jól szállt be a mérkőzésbe. A Veszprém 17–12-re ment a szünetben, elsősorban a védekezések közötti különbség miatt.

A szegedi kapuba érkezett a második félidőre Piotr Wyszomirski, és nem sokkal később ziccert védett, de mivel Ilics közben betett két gólt a közösbe, nőtt a Veszprém előnye. Källman maradt lenn a földön a bokáját fájlalva, nem is tudta már folytatni a játékot. Miután a Szeged nem bírta megállítani a veszprémi rohanást, a 38. percben 22–13-nál Pastor időt kért. Mikler Balogh és Parrondo hetesét is megfogta, a Szeged képtelen volt felnőni a hazaiak szintjére. A 45. percre már számoltak a Pickre. Ezután maradt a tíz gól körüli különbség, a dunántúliak sem zártak már olyan szilárdan hátul. Az összeszedettebben játszó Veszprém megérdemelten gyűjtötte be az első Szuperkupát. A legjobb játékosnak Margucot, a legjobb kapusnak pedig Miklert választották meg.

ONLINE TUDÓSÍTÁS

2. félidő

56–60. perc: Ruesga lendületével szemben tehetetlen volt a rendezetlen szegedi fal. Erre Ancsin válaszolt, méregből. Ruesga ment be, nem találkozott olyan szegedi védővel, aki komoly szerelési szándékkal érkezett volna. Mindezt még emberhátrányban... Mirsad Terzic sem zárt gól nélkül, majd Schuch Timuzsin szedett össze két percet a hajrában. Ancsin közbelőtt, rajta kívül a szegedi társak már nem találtak kihívást maguknak a meccsben. A találkozót García Robledo gólja zárta (33–24).

51–55. perc: Bombac betörési kísérletére kapott hetest a Szeged, Rajko Prodanovics ezt már bevágta. Állandósult a tíz gól körüli különbség, a Szeged nem tudott közelebb kerülni a meccset abszolút kézben tartó Veszprémhez. Mondjuk amekkora átlövésgólt lőtt Ancsin 11 méterről, az kettőt is érhetett volna. Marguc viszont nagyon megszórta magát. És persze a Szegedet... Zeitz a Bombac elleni szabálytalanságért kapott újabb kiállítást, ráadásul 2+2-t, és így piros lapot. Vranjes pedig megtalálta az utat a kapuig (30–21).

46–50. perc: Szegedi labdaeladás után Chema Rodríguez szaladt át a széteső ellenfélen, majd ejtettek egy látványosat a lendületes házigazdák. A Szeged hosszú gólcsendet megtörve a szélről volt eredményes. Sokszor elképzelés, erő nélkül támadott a Szeged, a veszprémiek olvasták a játékot, és amikor labdához jutottak, kíméletlenek voltak. Ha kellett, gyorsították, ha kellett, lassították a játékot. Zeitz szedett össze két percet. Vranjes beállóból volt eredményes (27–17).

41–45. perc: Mikler két szegedi ziccert védett gyors egymásután, majd a megítélt büntetőt is hárította. Mindezt emberhátrányban... Nagy László viszont bevágta, nem zavarta az emberhátrány. Marguc meg hetest értékesített higgadtan. Közte tíz, a hazai érzelmű publikum kiszámolta a vendégeket (26–15).

36–40. perc: A bokáját fájlaló Källman maradt a földön, majd vált ki a játékból. Ketten vitték le a pályáról a bicegő szegedi légióst. Chema Rodríguez talált be rendezetlen védekezést kihasználva, míg Mikler Ilyés lövését védte, Cristian Ugalde pedig eredményesen tört be. Picit elfogyott a Szeged ötlete támadásban, a veszprémiek védekezése kőkemény volt. Emberhátrányban is, ráadásul Ugalde ziccert értékesített. A 38. percben, közte kilencnél időt kértek a szegediek, Ilyés mozdította ki csapatát a holtpontról. A Szeged a támadásai mellett védekezésben sem volt százszázalékos, ezt pedig a Veszprém ellen nem engedheti meg magának. Marguc hetest értékesített (23–14).

31–35. perc: A második félidőre Piotr Wyszomirski állt be a szegedi kapuba, a lengyel légiós az első felvonásban egy hetes erejéig lehetett a pályán. A már kiegészült Veszprém első gólját átlövésből Ilics szerezte. Az akkor tehetetlen Wyszomirski nem sokkal később ziccert védett. Balogh újabb hetest értékesített, megszerezve a Szeged első gólját a második játékrészben. Ilics lendületével azonban nem tudott mit kezdeni a Szeged. Nem úgy Balogh hetesével Mikler, a szegedi átlövő ráadásul az ismétlést is elvétette (19–13).

1. félidő

26–30. perc: Zeitz is bemutatta, hogy tud ő csel nélkül is gólt lőni, majd Mikler védett egyet újfent, mindent azonban ő sem tudott megfogni. Zeitz elkapta a fonalat, tehetetlen volt ellene a szegedi védelem. De legalább támadásban kiegyenesedett a vendégcsapat, megvolt a játék, a mozgás és a passz, rögtön lett lövőhelyzet és gól is. Elsősorban Dejan Bombac mozgott biztatóan szegedi részről: lőtt gólt és adott gólpasszt is Vladimir Vranjesnek. Sulic beállóból fordult be, majd védekezésben összeszedett egy hetest is érő kiállítást. A büntetőt értékesítette a Szeged – név szerint Balogh –, utána Vranjes volt ismét eredményes. 15 mp-cel a szünet előtt időt kért a Veszprém, amely emberhátrányban csak távoli, sikertelenkísérlettel jelentkezett (17–12).

21–25. perc: Nilsson látványos passzt váltott gólra beállóból, majd hiába talált a kapuba,szabálytalanság miatt már hetest fújtak a Veszprémnek, a vajkezű Marguc pedig besimította a labdát a bal felsőbe. Ancsin viszont egy emberes bombát engedett el. Cristian Zeitz lövőcsel után lőtt is, méghozzá gólt, aztán Ancsin volt eredményes (14–8).

16–20. perc: Ilyés Ferenc tört be gólt érően, majd Sulic használta ki, hogy megfeledkezett róla a szegedi fal, és nem kellett brusztolnia. Veszprémi labdaszerzés után Nagy László volt az egyemberes kontra befejezője. Támadásban óvatoskodtak a felek, mindkét csapat kereste a rést az amúgy zárt falon – ezt a hazaiak a középre befutó Andreas Nilssonnak köszönhetően találták meg. Ancsin Gábor csípőmagasságban húzta vissza, amivel megtréfálta Miklert (10–6).

11–15. perc: Nem ízlett a Szegednek a kemény veszprémi védekezés, amelyet zavaró emberrel – olykor emberekkel – spékeltek meg a házigazdák. Nemcsak a gól volt a kevés, hanem a lövés, a lövőhelyzet is. A kontráknál pedig José Manuel Sierra hiába védett, mindent nem tudott hárítani: Chema Rodríguez találata után időt is kértek a szegediek. Källman talált be a szélről, remek támadás befejezéseként pedig Renato Sulic beállóból felelt. Sierra bátran és óvatosan, de határozottan lépett ki a kapujából, majd szerzett labdát, a kontrából Balogh volt eredményes (7–4).

6–10. perc: Balogh Zsolt remek közbelövéssel válaszolt, megszerezve csapata első gólját. Pontatlan veszprémi bejátszást a szegediek részéről támadófault követett, majd gyors gólváltás: Marguc góljára Jonas Källman válaszolt. Hosszú lefolyású támadásokat hozott a nyitány, aztán a Szeged hétmétereshez jutott, amelyet Mikler lábbal hárított. Marguc a szélről volt eredményes, kettővel ismét meglépett a Veszprém, majd a szlovén szélső kontrát fejezett be eredményesen (5–2).

1–5. perc: A Veszprém aranyszínű, a Szeged kék szerelésben lépett pályára, az első támadást a veszprémiek vezethették. Nagy Lászlóé volt az első szó, klasszikus átlövéssel jelentkezett a klasszis, majd Mikler Roland rögtön egy védéssel mutatkozott be volt csapattársainak. A Szeged kemény és zárt hatosfallal indított védekezésben, de másodjára Momir Ilics lőtte át a vendégeket (2–0).

„MAGUNKTÓL GYENGÉBBET, A SZEGEDTŐL TÖBBET VÁRTUNK”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik