Férfi kézi, SEHA-liga: elsőre hétgólos veszprémi siker

Vágólapra másolva!
2015.09.01. 19:39
null
Mikler Roland védései megalapozták a Veszprém győzelmét (Fotó: Korponai Tamás – archív)
A Veszprém férfi kézilabdacsapata szezonbeli első SEHA-liga-mérkőzésén 31–24-re győzött hazai pályán a legutóbbi döntős Meskov Breszt ellen.

 

Veszprémben úgy kezdődött az új SEHA-liga-szezon, ahogy az előző befejeződött: Meskov Breszt elleni mérkőzéssel. Akárcsak az előző idény fináléjában (32–21), a bakonyiak ezúttal is legyőzték a fehérorosz csapatot, ám messze volt még a csúcsforma – amit a szezon elején aligha kell is elvárni.

Remekül kezdett a meccsen a hazai csapat, a 12. percre már magabiztos előnyt harcolt ki, Aron Pálmarsson és Andreas Nilsson góljaival meglépett 8–3-ra, ami breszti időkérést eredményezett. Megacélozták magukat a vendégek, a védekezésük legalábbis összeszedettebb lett, aminek következtében Carlos Ortega csapata a következő időszakban ritkán látható hullámvölgybe került támadásban, tizenegy perc alatt csupán egyszer talált a kapuba, a szünetig hátra lévő 18 percben pedig csak háromszor. 11–9

A Veszprém védekezése révén nem engedte közelebb a Bresztet, amely ugyan a második játékrész elején felzárkózott egy gólra (15–14), de ez volt a maximum, amit ki tudott hozni az összecsapásból. Az utolsó tíz percre fordulva három volt a hazaiak előnye, ám a kispad eldöntötte az összecsapást, a Veszprém a hajrában egyszerűen felőrölte ellenfelét, és hét góllal nyert.

FÉRFI KÉZILABDA, SEHA-LIGA
1. FORDULÓ
VESZPRÉM KC–MESKOV BRESZT (fehérorosz) 31–24
(11–9)
Veszprém, 3000
néző. Vezette: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
VESZPRÉM:
MIKLER Zeitz 1, Nagy L. 2, Pálmarsson 3, A. NILSSON 4, M. Ilics 6 (3), Ugalde 1. Csere: Schuch, G. MARGUC 6, Chema Rodríguez, Terzic, Sulic 2, Sliskovic, Iváncsik G. 1, LÉKAI 5
BRESZT: I.
Pesics – Baranov 2, Silovics 1, Babicsev 2, Manojlovics 2, VUKICS 3, Tjumencev 1. Csere: Dz. Rutenka 1, Kristopans, Nikulenkov 1, SZTOJKOVICS 6 (1), Atman 1, Sumak 1, Razgor 3
Az eredmény alakulása.: 4. perc: 2–2. 10.p.: 6–3. 22.p.: 9–7. 37.p.:15–14. 52.p.: 25–19
Kiállítások:
8, ill. 8 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Carlos Ortega, a Veszprém edzője:
– Nagyon jó ellenféllel találkoztunk. A beállósokkal sokat küzdöttünk, nehéz volt ellenük védekezni, de ahogy ráéreztünk, sok labdát tudtunk szerezni, amikből könnyű gólokat lőttünk. Sokat próbálgattam a játékosokat, hogy lássam, melyik a legerősebb összeállítás.
Szerhij Bebesko, a Breszt edzője:
– A Veszprém nagyon akarta a győzelmet. Mindent megtettünk, de sok labdát veszítettünk, így nem tudtuk kézben tartani a mérkőzést. Elégedett vagyok csapatommal, erős ellenféllel játszottunk, a pozitívumokra koncentrálva építkezünk a jövőben.

Korábbi eredmények:
Sztrumica (macedón)–Vojvodina (szerb) 25–25, Meskov Breszt–Szpartak Vojput (szerb) 40–28

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik