Férfi kézi: Rodrigo Corrales elárulta, miért választotta Veszprémet

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2019.12.16. 11:20
null
Fotó: Penovácz Károly/Veszprém Megyei Napló
Veszprémben kezdi a következő idényt a spanyol kapus, aki magyarul is megtanulna, ha már 2024-ig itt játszik, nem pedig a PSG-ben.

 

– Mikor kereste meg a Veszprém?
– Az első ember, aki kapcsolatba lépett velem a csapatból, Sterbik Árpád volt. Még márciusban felhívott, és megcsillantotta a lehetőségét, hogy csapattársként vagy ő edzőként, de újra együtt dolgozhatunk – mondta a Nemzeti Sportnak a spanyol Rodrigo Corrales, a PSG Európa-bajnok spanyol kapusa, aki 2024-ig írt alá a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatához, és a következő idényben csatlakozik a magyar bajnokhoz. – A válogatott révén nagyon jó a kapcsolatunk, mindig nagyon szerettem, és megtisztelőnek éreztem, ha foglalkozott velem. Azután felvette velem a kapcsolatot David Davis és Nagy László is, és kifejtették, milyen tervei vannak a klubnak, hogy Veszprémben mennyire szeretik a kézilabdát, hogy itt vannak Európa legjobb szurkolói, akik szinte megőrülnek a sportágért. Ez meghozta a kedvemet, és izgatottan várom a következő idényt, mert ez a csapat minden trófeáért versenyben van – az egyik legfontosabb a Bajnokok Ligája.

NAGY LÁSZLÓ, A VESZPRÉM SPORTIGAZGATÓJA
„Még folynak tárgyalások, de kezd körvonalazódni a jövő csapata. Olyan ütőképes gárda kialakításán dolgozunk, amellyel reális cél a Bajnokok Ligája megnyeréséért harcolni. Még aktív játékosként jeleztem a vezetőségnek, hogy el kell gondolkodni a generációváltáson úgy, hogy ne hasson negatívan az eredményekre. Ekkor vetődött fel Corrales neve is. Az idény végén lejár Sterbik Árpád szerződése, Vladimir Cuparával és Székely Mártonnal is hosszú távra tervezünk, Árpinak viszont már a szerződése aláírásakor jeleztük, hogy játékos-pályafutása után is számítanánk rá: bármely klub bármilyen pozícióba csukott szemmel szerződtetné.”

– A Barca szerette volna megszerezni, a PSG szerette volna megtartani. Miért döntött a Veszprém mellett?
– Az évad végén lejár a szerződésem Párizsban, ahol szeretek élni, de eljött a pillanat, amikor el kellett gondolkoznom, hogyan tovább. Huszonnyolc éves vagyok, ami nagyon jó kor egy kapus életében, most vagyok a csúcson. Ezzel együtt semmi rosszat nem mondhatok az említett két klub ajánlatáról sem, ám biztos vagyok a választásomban, beszéltem a családommal, együtt döntöttünk a jövőről. Veszprémben tökéletesek a körülmények, David és Árpád személye garanciát jelent nekem. A csapat erősségével tisztában voltam, a Wisla Plock játékosaként pályára léptem már a Veszprém ellen, és az alapján annyit mondhatok, mindig is szívesen játszottam volna a Veszprém Arénában – de nem a vendégcsapatban. Hihetetlen, hogy most itt vagyok.

– Mit gondol a Veszprém játékstílusáról?
– A kapus dolga, hogy kivédje a lövéseket, nem feltétlenül az, hogy tökéletesen ismerje a mezőnyjátékot, akármilyen is a csapat játékstílusa. De nem ez számított, mindig nehéz dönteni, ha az ember úgy érzi, új klubban akarja folytatni. Veszprémben már több spanyol játékos megfordult, akiknek – mondhatni – szinte ez a második otthonuk. Ezzel a Veszprém megkönnyítette a dolgomat, de a vezetők el is mondták, mint várnak tőlem. Tudom, hogy a világ egyik legjobb csapatába igazoltam, de amíg Párizsban játszom, ott adok bele mindent, lezárom pályafutásomnak azt a részét. Utána viszont azon leszek, hogy megszolgáljam a bizalmat, amelyet a Veszprémtől kaptam.

– Mit tudott a városról és az országunkról?
– A kézilabdában mindenki ismeri a Veszprémet. Magyarországról sokat hallottam, hiszen éveken át Lengyelországban játszottam, és tudom, hogy a lengyelek és a magyarok szinte testvérnek tekintik egymást. Ahhoz meg nem kellett Lengyelországig mennem, hogy Budapestről tudjak, már Spanyolországban is sokat hallottam róla. Jó, azért még frissítenem kell a tudásomat, a nyelvet például nem ismerem, azt is meg kell tanulnom.

– Végül is 2024-ig szól a szerződése...
– Amikor Lengyelországban játszottam, tanultam lengyelül, Franciaországban franciául, Barcelonában meg katalánul is beszéltem. Ezeken kívül az angollal és a portugállal sincs gondom.

– Azért itt nem árt majd felfogadnia egy nyelvtanárt.
– Tudom, milyen bonyolult a magyar nyelv, de mivel mindenhol beszéltem a helyi nyelvet, ahol játszottam, önöknél miért ne sikerülne?! Igyekszem beilleszkedni, ennek része az is, hogy valamennyire beszéljem a nyelvet. Biztosan megértenek angolul is, de ha elmegyek egy szupermarketbe, ott a helyiekkel fogok beszélgetni: Lengyelországban is lengyelül kértem tejet és kenyeret – nyilván Veszprémben is kell majd egy kis idő, de nincs lehetetlen.

A JÖVŐ CSAPATA

Vasárnap sajtótájékoztatót tartott a Telekom Veszprém, amelyen Csík Zoltán vezérigazgató és Nagy László sportigazgató értékelte a 2019-es esztendőt, majd az elkövetkező négy-öt év csapatépítésének fényében bejelentették Rodrigo Corrales átigazolását, így Sterbik Árpáddal, Vladimir Cuparával és Székely Mártonnal már négy klasszis kapusa lenne a csapatnak – Sterbik még eldönti, edzőként vagy játékosként folytatja-e. Ezenkívül három jelenlegi játékos szerződéshosszabbítását is bejelentették: a klub 2022 júniusáig biztosan számít a 2014 óta itt játszó szlovén jobbszélsőre, Gasper Margucra, a támadásban és védekezésben is nagyon hasznos macedón balszélsőre, Dejan Manaszkovra és a kiszámíthatatlan játékáról ismert szerb irányítóra, Petar Nenadicsra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik