Férfi kézi: Pálmarsson három évre Veszprémbe igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.03. 18:29
null
Pálmarsson a final fourban még a veszprémiek életét keserítette (Fotó: MTI)
Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött a Kiel 23 éves izlandi irányító-átlövőjével, Aron Pálmarssonnal, a kontraktus 2015. július 1-től lép érvénybe.

 

Sajtóhírek alapján már korábban beszámoltunk róla, hogy a Veszprém érdeklődik a Kiel izlandi irányító-átlövője iránt, aki állítólag nem volt megelégedve a klub által tett hosszabbítási ajánlattal, ráadásul a német rekordbajnokhoz már korábban elkötelezte magát a HSV-tól érkező horvát Domagoj Duvnjak. A hétvégén véget ért Bajnokok Ligája final four legértékesebb játékosát állítólag a Veszprém mellett a Barcelona is szívesen látta volna a soraiban, az északi játékos végül a Veszprémet választotta. Hároméves szerződése jövő júliustól lép életbe.

Pálmarsson 2006 márciusában, 15 évesen, az FH Hafnafjördur csapatában mutatkozott be az izlandi bajnokság első osztályában, 2009-ben igazolt a THW Kiel együtteséhez. 2010-ben Ausztriában az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett az izlandi válogatottal. 2012-ben az olimpián bekerült a torna All Star-együttesébe és ebben az évben az év sportolójának választották Izlandon.

Mint ismert, a Veszprém már korábban bejelentette Lékai Máté, Gasper Marguc és Mikler Roland megszerzését, és szintén nyáron csatlakozik Kielből Christian Zeitz. Antonio Carlos Ortega arról beszélt a négyes döntő után, hogy jövőre kiegyensúlyozottabb kerettel tud majd dolgozni. Még egy beálló érkezése elképzelhető, ahogy korábban megírtuk, a 24 esztendős svéd beálló, Andreas Nilsson jöhet az egyre nagyobb bajba kerülő HSV Hamburgtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik