I. SZ. 2020.01.03 13:09 Frissítve: 2020.01.03 18:10

Férfi kézi: Norvégiában folytatja a magyar válogatott átlövő

A norvég Elverumban folytatja pályafutását Máthé Dominik, a januári kézilabda Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 20 éves jobbátlövője.

Máthé Dominik 2022-ig szóló szerződést kötött az Elverummal (Fotó: Földi Imre)

A fiatal kézilabdázó nyártól kezdődő, 2022-g szóló szerződést kötött új csapatával.

Az Elverum honlapjának közleménye szerint a  2019-es junior Eb-n 56 gólt szerző Máthé igazi óriás, kétméteres magasságával és 108 kilogrammjával ideális az alkata.

A klub kiemeli, szenzációs számukra, hogy a neves európai kérőkkel szemben őket választotta a magyar játékos.

„Örömmel írtam alá ehhez a nagy klubhoz, amelynek biztató a jövőképe, és örülök, hogy a részese lehetek. Remélem, sikerül együtt trófeákat nyernünk Norvégiában és Európában – idézi a közleményt Máthé Dominikot. Sokat jelent, hogy egy ilyen remek edző, mint Börge Lund hisz bennem, és együtt játszhatok a legjobb norvég kézilabdázókkal.”

„Dominik több konkrét ajánlatot kapott, örömmel vettük, hogy az Elverumét fogadta el. Hiszünk benne, hogy karrierjének tudatos építése szempontjából a norvég bajnok a legjobb lépés. Dominik tehetséges, céltudatos játékos, még sokat kell tanulnia, de az Elverumnál mindent megkap ahhoz, hogy töretlen legyen a fejlődése” – idézik Máthé ügynökségét, a Champsportot, amely jelezte, a 20 éves átlövőn keresztül még tisztább képet kapnak a skandináv képzési rendszerről, és még több fiatal magyar szerződhet a régióba.

Máthé a menedzsmentje Facebook-oldalának adott hosszabb interjúban arról is beszélt, hogy Börge Lund figyelt fel rá a tavalyi világbajnokságon.

„Börge Lund szerepe azért is volt meghatározó, mert ő figyelt fel rám a tavalyi világbajnokságon, a norvég válogatott másodedzőjeként. Többször beszéltünk, és elmondta, szeretné, ha a most formálódó csapatának én lennék az első szerzeménye. Ez megtisztelő volt, ezért is nagyon várom már a közös munkát” – mondta az átlövő.

Az Elverum sorozatban nyolc norvég bajnoki címet nyert, hat éve állandó szereplője a Bajnokok Ligájának.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.