NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó) 2020.03.14 08:08 Frissítve: 2020.03.14 08:47

Férfi kézi: Néha még azt álmodom, hogy Madridban élek – Joan Canellas

Joan Canellasnak idilli élete volt Madridban, amíg az Atlético Madrid csődje után arra nem kényszerült, hogy a Bundesligában folytassa a pályafutását. Azonban a Németországban eltöltött éveket nehezen élte meg, s a légióskodás közepette a gyógyszerészeti tanulmányait sem tudta folytatni. A Sportkrém fotózásához nem is vihettük volna jobb helyre a Mol-Pick Szeged kézilabdázóját, mint a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karára, ahol látszott rajta, szívesen ülne a kémcsövek mögött, de jelenleg a kézilabda és a család áll az első helyen az életében. Hogy valaha folytatja-e a tanulmányait? Azt talán ő sem tudja. Viszont a Madridban töltött évek ma is élénken élnek az emlékezetében.

„Madridban tökéletes volt az életem, néha még most is azt álmodom, hogy ott élek… Nehezen éltem meg, amikor megszűnt az Atlético Madrid. Az előző évben nyertük meg a válogatottal a világbajnokságot, tele voltak velünk az újságok, a tévé, aztán három hónappal később tönkrement a klub. Mivel final fourt akartam játszani, s bajnoki címeket nyerni, a Hamburghoz igazoltam. Azért is nehéz volt a váltás, mert fontos láncszemnek számítottam a madridiaknál, a BL-győztes Hamburg meg tele volt sztárral, az irányítóposzton Domagoj Duvnjak mögé kerültem. A játékrendszer mellett meg kellett küzdenem az időjárással, a német étkezési szokásokkal, ráadásul míg a Madridnál sztár voltam, a Hamburgnál a csapat legnagyobb sztárjával szemben kellett bizonyítanom, hogy ugyanolyan jó vagyok, mint ő.”

Videónkban bővebben is beszélt a hamburgi, majd a kieli évekről, valamint azt is elmondja, miért nem tudta folytatni a tanulmányait. 

2020.10.28 10:46:23

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Mélyről kapaszkodott vissza a magyar csapat, amely a győztes gólt is megszerezhette volna a legvégén.

2020.10.27 12:57:28

Kézilabda H. D.

A férfi Európai Kézilabdaliga 2020–2021-es idényének adatbankja.

2020.10.26 19:28:20

Kézilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Az 1965-ben vb-t nyerő Csenkiné Varga Zsuzsanna minden szavából süt az életszeretet.

2020.10.24 20:51:49

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Így kellene hosszú távú edzéstervet készíteni, versenynaptárt toldozgatni, elmaradt meccsek esetén új, provizórikus időpontokat rögtönözni, nem utolsósorban játékosoknak szerződéseket kínálni. Éltetni a reményt és a kézilabdát.

2020.10.24 15:35:37

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Visszatértek a vírusból felépült játékosok, a továbbjutás szempontjából is fontos meccset nyert az FTC.