Férfi kézi NB I: a Csurgónak most sem volt esélye Szegeden

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 20:02
null
Vladimir Vranjes és a Szeged könnyedén lenyomta a Csurgót (Fotó: Veres Viktor)
A Pick Szeged 30–23-ra nyert hazai pályán a Csurgó ellen a férfi kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel egy sikerre került a bajnoki finálétól.

 

Csupán egy-egy játékos hiányzott mindkét csapatból, igaz, a műtét után lábadozó Jonas Källman és a beteg Szöllősi Szabolcs is kulcsembernek számít az együttesében. Az első negyedórában nem potyogtak a gólok, ám míg a Szeged ezt követően magára talált, a csurgóiak továbbra is nehezen tudták mattolni Mikler Rolandot. Piotr Wyszomirski rögtön a meccs elején kivédte Jonas Larholm hétméteresét, és a lengyel kapusra ezt követően sem lehetett panasz, ha ő nincs, a Pick valószínűleg nem csak 14–8-ra vezetett volna a szünetben.

A felek már ötödször találkoztak egymással a szezonban, és a korábbi két alkalommal a Csurgó nagy verésbe szaladt bele a Tisza partján (a bajnoki alapszakaszban 32–20, az MK-negyeddöntőben 34–20 lett vége). A 35. percben García-Parrondo góljával már 16–8-ra vezetett a Szeged, a Csurgóban pedig Wyszomirskin kívül csak Pordán Bálint volt dicsérhető, így ismét benne volt a levegőben a kiütéses hazai siker.

Imre Vilmos időkérés keretén belül próbált lelket verni a vendégekbe, Juan Carlos Pastor pedig talán már a Sporting CP elleni EHF-kupa-mérkőzésre gondolva leültette több kulcsjátékosát. A második félidő derekán érdekes jelenetek játszódtak le egy percen belül. A vészkapussal támadó Szeged ziccert rontott Kekezovics Marinko révén, a visszafutó Larholm azonban a hatos fölé berepülve akrobatikus mozdulattal védeni tudott. Hiába, mert Gazdag Tibor a még mindig üres kapuba lőtt ezután. Nem sokkal később hasonló szituáció láthattunk, de ekkor már nem kellett Larholmnak hárítania, ugyanis Grebenár Gábor az üres kapu mellé lőtt.

A szegedi kapuscserénél a hazai közönség előbb a Veszprémbe távozó Mikler Rolandot éltette, majd a helyére beállt Tatai Pétert. Marko Laszica két góljával a 48. percben már tíz volt közte (24–14), ám a végére kicsit kiengedett a Pick, így „csak" hét góllal győzött. Folytatás jövő szerdán Csurgón.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

PICK SZEGED–CSURGÓI KK 30–23 (14–8)
Szeged, 1500
néző. V: Herczeg, Südi
SZEGED: Mikler – Parrondo 2, Balogh Zs. 2, Mindegía 1, Zubai Sz. 1, ILYÉS 5, Vadkerti A. Csere: Tatai (kapus), LARHOLM 6 (2), Blazevic, Vranjes 2, Laszica 3, PRCE 4, Kekezovics 2, Ancsin 1, Hegedűs 1.
CSURGÓ: Wyszomirski – A. Aguirrezábalaga 5, Savic, Herbert, Borsos, PORDÁN 4, Puhovszkij 3. Csere: Pallag (kapus), Lele 1 (1), Nagy M. 1, Vadkerti G., GAZDAG 5 (2), Grebenár 1, Országh, Oláh 3, Döme
Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–4. 15. p.: 8–5. 22. p.: 10–6. 26. p.: 12–6. 36. p.: 17–9. 43. p.: 21–12. 48. p.: 24–14
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Szeged javára
MESTERMÉRLEG
CARLOS PASTOR, a Szeged edzője:
– A legfontosabb célunkat elértük, vezetünk az elődöntőben. Az előnyt úgy szereztük meg, hogy nagyon erőszakosan védekeztünk, és minden játékosunkat pályára küldtük. Az egyéni teljesítményekről nem beszélnék, de tény, sokan játszottak jól, és a csapatmunkánk is kitűnő volt.
IMRE VILMOS, a Csurgó edzője: – A szegediek megérdemelten nyertek, ezt sportszerűen el kell ismerni. Sajnálhatjuk az első félidőben kihagyott helyzeteket, amelyekkel szorosabban tarthattuk volna az állást. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, bár a szünet után javult a támadójátékunk. Ez mégis kevés volt a felzárkózáshoz. Szerdán jobb játék kell az egyenlítéshez.

 

A másik ágon a Veszprém és a Balatonfüred küzd egymással, az első mérkőzésen a Veszprém 38–26-ra győzött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik