Férfi kézi: megszerezte 16. aranyérmét a Veszprém BL-ellenfele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.26. 09:15
null
Luka Cindric ezúttal hét gólt szerzett (Fotó: sport.onet.pl)
Az idegenbeli 26–26-os döntetlen után hazai pályán sima, 32–25-ös győzelmet aratott a Kielce férfi kézilabdacsapata a Wisla Plock ellen, ezzel története során 16. alkalommal nyerte meg a lengyel bajnokságot.

 

 

A visszavágót Uladziszlau Kules (Kielce) és a korábbi veszprémi beálló, Renato Sulic (Plock) is kihagyta eltiltás miatt. A hazaiak kezdtek jobban, pillanatok alatt elhúztak 4–1-re, majd 10–5-re, és ugyan a vendégek mestere, Xavi Sabaté időt kért, nem tudta megállítani a kielceieket.

A hazai csapat a félidőben 15–12-re vezetett, és bár a Plock még 18–16-ra felzárkózott, a hazaiak egy 4–0-s sorozattal eldöntötték a meccset. A végeredmény 32–25 lett, a Kielce megvédte a címét, és története 16. aranyérmét ünnepelhette.

„Nagyon boldogok vagyunk, a srácok megérdemelték az újabb bajnoki címet. A Wisla Plock párszor közelebb jött hozzánk, de a játékosok túlélték ezeket a pillanatokat. Most még ünnepelünk, vasárnap a csapat pihenőt kap, hétfőtől viszont már a Veszprém elleni final four-mérkőzésre készülünk” – nyilatkozta Talant Dujsebajev, a Kielce edzője.

Kollégája, Xavi Sabaté gratulált a bajnoknak. „Ellenfelünk megérdemelten győzött, mert sokkal jobban kézilabdázott, mint az én csapatom” – mondta.

FÉRFI KÉZILABDA, LENGYEL BAJNOKSÁG
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
PGE VIVE Kielce–Orlen Wisla Plock 32–25
(15–12).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik