nemzetisport.hu 2020.01.15 11:12 Frissítve: 2020.01.15 12:43

Férfi kézilabda: Veszprémből érkezik átlövő Szegedre

Az idény végén elhagyja a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatát Borut Mackovsek, a 27 éves szlovén válogatott balátlövő két évre aláírt a hazai rivális Mol-Pick Szegedhez.

 

Mackovsek (balra) a nyártól a Szegedben folytatja (Fotó: Tumbász Hédi)

Mackovsek is azon veszprémi játékosok közé tartozott, akiknek lejár a szerződése az idény végén, és eddig még nem érkezett hír a jövőjéről. A Szeged azonban bejelentette, hogy a nyártól két évig náluk folytatja a pályafutását.

A szlovén balátlövő 2018-ban érkezett a Veszprémhez, a mostani idény elején úgy tűnt, Rasmus Lauge és Vuko Borozan mellett kevesebb szerep jut neki, de aztán elsősorban hasznos védőmunkájának köszönhetően kiharcolta helyét a csapatban. A következő idényt azonban a rivális Szegedben kezdi meg.

A 27 éves játékos Koperben született, és nagy barátságot ápol a Szeged irányítójával, Dean Bombaccsal. Mackovsek Celjében lett profi kézilabdázó, később szerepelt a Maribor, a Hannover, a Dinamo Minszk, a Montpellier és az Eisenach csapataiban. 2009-ben mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, ahol eddig kilenc szezont húzott le.

Jelenleg a Ljubomir Vranjes irányította szlovén válogatottal az Európa-bajnokságon szerepel, a csoportkör három sikeresen megvívott meccsén kilenc gólt szerzett. Mackovsek lesz a szegediek hatodik szlovén légiósa.

Ha igazak a hírek, az ellenkező irányban is lehet játékosmozgás a két magyar élcsapat között, ugyanis a spanyol Jorge Maquedát meg a Veszprémmel boronálták össze. A jobbátlövő poszton a sérülésből lábadozó norvég Kent Robin Tönnesennek és a már felépült lengyel Pawel Paczkowskinak is lejár a veszprémi szerződése.

2020.08.07 11:12:14

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Bárbara Arenhart talán az utolsó esélyt ragadta meg, hogy BL-esélyesnél játszhasson, de a jövőben szívesen élne hazánkban.

2020.08.06 09:33:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

„Kaptam egy-két ajánlatot, de nem akartam folytatni, ha nem játszhatok a legmagasabb szinten.”

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.

2020.07.19 21:31:36

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az utóbbi évtizedek profi hajszájában egyre jobban eluralkodott és nyomasztóvá vált az események sodra és az eredmények kényszere, most ezek híján kezdjük újra felfedezni az idő és figyelem hiányában már egészen háttérbe szoruló nőket és férfiakat.