nemzetisport.hu 2015.06.13 11:16 Frissítve: 2015.06.13 11:24

Férfi kézi: „Korábban ilyen elképzelhetetlennek látszott”

A 21 éves Faluvégi Rudolf szerint korábban elképzelhetetlennek látszott, hogy a férfi kézilabda-válogatottban egyszerre annyi fiatal kapjon lehetőséget a bizonyításra, mint most, Talant Dujsebajev szövetségi kapitány idején.

 

– A szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev már az oroszok elleni meccs után nyilatkozta, hogy a fiatalokra számít az utolsó két Eb-selejtezőn. Várta a meghívót?
– Nem is hallottam, amikor erről beszélt, de aki ismer, az tudja, hogy nyilatkozat ismeretében sem vettem volna készpénznek, hogy gondolnak rám. Két-három hete szóltak, és mit is mondhatnék, hihetetlenül jó érzés volt. Hatalmas ajándék ez a lehetőség, amelyben a legszebb a bizalom.

– Mire gondol?
– Itt van a csomó fiatal, behívnak minket egy csokorban, és van esélyünk arra, hogy bizonyítsunk. Korábban elképzelhetetlennek látszott hasonló. De hát Dusi már többször bebizonyította, hogy a saját szabályrendszere szerint dolgozik, és megy a feje után. Nem is találkoztunk korábban, bár úgy tudom, hogy felkészült belőlünk, megnézte a korábbi utánpótlásmeccseinket.

– Milyen várakozással érkezett a válogatottba?
– A korábban a kapitánnyal dolgozó társaktól tudtam, hogy kemény lesz. Viszont a határozottsághoz hihetetlen korrektség társul. Nagyon következetes a szabályok betartásában. Ugyanakkor instruktív. Mindenből a legjobbat várja el, viszont tisztában volt azzal, hogy a színvonal, amelyet megkövetel, a veszprémi és szegedi játékosokon kívül – akikből ugye most nem sok volt – szinte mindegyikünknek ismeretlen. Az igényeit próbálta a tudásszintünkhöz igazítani, és mindenben segített, ha kellett, akár ötvenszer is elmondta, amit nem értettünk.

– Nagyon elismerően beszél róla.
– Csak így lehet. Már nem láttam játszani, de tudtam, hogy klasszis kézilabdázó volt, és edzőként is tovább írja a történelmet. Rajongani nehezebb érte, de elismerni könnyű. Szakmailag megkérdőjelezhetetlen, és ahhoz nagyszerű emberi tulajdonságok is társulnak. Persze, a szakmai rész fontos, viszont nagyon nehéz, amikor a két oldal nem jár együtt. Ellenben ha Dusi levetkőzi az edzői „öltönyét”, akkor is tisztelhető személyt látok. Ha a válogatott meghívóm egyszeri alkalom volna, akkor is a vitrinemben a helye, hogy ilyen ember előtt bizonyíthattam. És Só (Sótonyi László, Dujsebajev segítője – a szerk.) is ugyanolyan, mint a kapitány.

A teljes cikket az utanpotlassport.hu-n olvashatja, ide kattintva.

 

2020.02.25 13:28:44

Kézilabda B. L.

A négy legeredményesebb játékosuk nélkül érkező vendégek 11 gólos vereséget szenvedtek.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.