Férfi kézi: ketten távoznak Veszprémből, Ilics marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.03. 16:04
Fonyó Károly, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának elnöke a Népszavának adott interjújában beszélt a játékoskeret változásairól és a kölni négyes döntőről.

„A végére elfogyott a csapat – mondta Fonyó Károly a Népszavának. –. A sérülésekkel, a Kiel elleni kemény mérkőzés utáni fáradsággal nem tudtunk mit kezdeni, ráadásul a két kulcsjátékosunk, Mikler Roland és Momir Ilics nem tudta azt a formát nyújtani, amit gyakorlatilag az egész szezon során produkált. Ezek a dolgok megpecsételték a csapat sorsát. A Barcelona pedig egy ragyogó játékkal rukkolt elő. Bár már túl vagyunk rajta, azért meg kell említenem a két román bírót, akik mindig belenyúltak a mérkőzésbe, amikor kezdett felzárkózni a Veszprém. Nagyon finoman és óvatosan, de elég volt ahhoz, hogy elvegyék a játékosok lendületét."Fonyó Károly a Népszavának. –. A sérülésekkel, a Kiel elleni kemény mérkőzés utáni fáradsággal nem tudtunk mit kezdeni, ráadásul a két kulcsjátékosunk, Mikler Roland és Momir Ilics nem tudta azt a formát nyújtani, amit gyakorlatilag az egész szezon során produkált. Ezek a dolgok megpecsételték a csapat sorsát. A Barcelona pedig egy ragyogó játékkal rukkolt elő. Bár már túl vagyunk rajta, azért meg kell említenem a két román bírót, akik mindig belenyúltak a mérkőzésbe, amikor kezdett felzárkózni a Veszprém. Nagyon finoman és óvatosan, de elég volt ahhoz, hogy elvegyék a játékosok lendületét."

A klubelnök a játékoskeret alakulásáról is beszélt az interjúban.

„Lényeges változás nem várható. Két átlövő érkezik: az izlandi Aron Pálmarsson mellett a horvát Ivan Sliskoviccsal kötött szerződést a klub. Előbbi a Kielt, míg utóbbi a Celjét hagyta ott a Veszprémért. Ketten viszont távoznak. Az irányító Carlos Ruesga szerződése lejárt, vele nem hosszabbítottunk, egy másik játékost pedig kölcsönadunk. Az ő nevét egyelőre nem árulnám el, mert még nincs aláírt szerződése."

Fonyó határozottan cáfolta az Ilics távozásáról szóló híreket:

„Most szeretném megnyugtatni a szurkolóinkat: ki van zárva, hogy Ilics távozik a Veszprémtől. A Barcelona megpróbált mindent megtenni, hogy szerződtesse, de szerintem ez egy lélektani hadviselés volt. Hónapok óta sms-ekkel, hívásokkal bombázta Ilicset a katalán klub. Nagyon szerette volna megszerezni a Barca a szerb átlövőnket, mert tudomásom szerint Nikola Karabatic biztosan elhagyja klubját, és a PSG-hez szerződik, ahol öccse, Luka Karabatic is játszik. Ezért a méltó utódját keresi a Barcelona, de az biztos, hogy nem Ilics lesz. Egyrészt két éves szerződése van még Veszprémben, másrészt pedig nem is kívánja elhagyni klubunkat."

A jövő évi célokkal kapcsolatban megemlítette, a bajnokságot és a Magyar Kupát továbbra is szeretnék megnyerni, és mivel jövőre is indulnak a SEHA-ligában, ott is az élre törnek, a Bajnokok Ligája megnyerése viszont prioritást élvez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik