Férfi kézi: Karabatic megúszta a börtönt, és fizetni sem akar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 16:12
null
Karabaticék olcsón megúszták (Fotó: AFP)
Bár az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést is kért Nikola Karabaticra egy gyanús 2012-es sportfogadási ügy tárgyalásán, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia kézilabdázó megúszta 10 000 eurós büntetéssel.

A pénteken kihirdetett ítélet megállapítja: Nikola Karabatic és tizenöt társa csapatként követte el a csalást 2012 május 12-én, amikor Karabatic akkori csapata, a tartalékosan felálló Montpellier várható – és végül be is következő – vereségére fogadtak a Cesson-Rennes elleni bajnoki mérkőzésen.

Bár a vád megállt a montpellier-i bíróság előtt, az ügyész által kért 30 000 eurós pénzbüntetés és a háromhavi felfüggesztett börtön helyett Nikola Karabaticot csak a bevezetőben említett 10 000 eurós pénzbüntetéssel sújtották.

Nikola öccse, Luka 15 000 eurós, a Patrick Desjardins ügyész által központi figuráknak nevezett Mladen Bojinovics és Nicolas Gillet 30 000, illetve 10 000 eurós pénzbüntetést kapott. Felfüggesztett börtönbüntetést sem rájuk, sem az ügy többi vádlottjára nem szabtak ki.

A tizenhatoknak különböző összegű kártérítést kell fizetniük a fogadásszervező Francaise des Jeux-nek, és szimbolikus, egyeurós jóvátétel a francia szövetséget, valamint a ligát is megilleti.

Az ártatlanságát végig hangoztató két Karabatic jelezte: fellebbeznek az ítélet ellen.

A Montpellier 2012. május 12-én játszott, Cesson elleni meccsével összefüggésben aktív és passzív korrupció, valamint a Francia Szerencsejáték (FDJ) vállalat ellen elkövetett csalás gyanújával folyt vizsgálat, mivel a találkozóra gyanús fogadásokat tettek, 88 ezer eurós értékben, amellyel a nyeremény több mint 250 ezer euróra rúgott. A mérkőzést nagy meglepetésre elveszítette az addigra a bajnoki címet már elnyerő Montpellier. Egy kézilabda-mérkőzésre átlagosan ötezer eurós összegben szoktak fogadást kötni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik