NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA (videó) 2020.07.02 15:32

Férfi kézi: Játszom-e még a Veszprémben? Remélem! – Győri Mátyás

Tatabányai otthonában fogadta a Sportkrém stábját Győri Mátyás, akinek karrierje 2017 decemberéig töretlennek bizonyult, akkor azonban súlyos térdsérülést szenvedett a Veszprém játékosaként. A pályára már a Tatabánya színeiben tért volna vissza a következő idényben, de ismét gond akadt a térdével. Az idei évadban viszont már első számú irányítóként vezette a magyar férfi kézilabda-válogatottat az Európa-bajnokságon. Kálváriájáról, a válogatottba való visszatérésről, és a Veszprémben töltött időszakról is őszintén vallott. „Fel sem fogtam, hogy mennyire súlyos a térdsérülésem.
Azt gondoltam, hogy mint korábban, pihenek egy hetet, aztán minden rendben lesz. Amikor a Csurgó elleni meccs másnapján elmondták, hogy hónapokig tartó rehabilitáció vár rám, nem hittem el, hiszen tudok sétálni, futni, játszottam is vele... Igaz, másnap bevizesedett a térdem, ilyen korábban nem fordult elő, ezért tartottam attól, hogy komolyabb a baj. De amikor az orvos közölte velem a diagnózist, az annyira szíven ütött, hogy el is sírtam magam”
emlékezett vissza az első térdsérülésére a 20 évesen NB I-es gólkirályi címet szerző kézilabdázó, akit akkor a Telekom Veszprém le is szerződtetett a Balatonfüredtől. 

Sok ideje azonban nem volt a bizonyításara a bakonyi gárdánál, s ő is tisztában volt vele, hogy a rehabilitáció után olyan klubban kell felépítenie magát, amelyben sok játéklehetőséget kap. Ekkor került kölcsönbe a Grundfos Tatabányához, ahol 2018 nyarán az első edzések egyikén rásérült a műtött térdére. Videónkban arról is beszélt, hogyan kezelte ezt a helyzetet, valamint szóba kerül az elképzeléseket felülmúló, 2020-as Eb-szereplés is. 

Arra a kérdésre pedig, hogy láthatjuk-e a még a jövőben Győri Mátyást veszprémi mezben, röviden, de határozottan így felelt:

„Reméljük!” 

Ha még többet szeretne megtudni a Tatabánya és a magyar válogatott 23 éves irányítójáról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét! 

2020.08.07 19:38:30

Kézilabda PAPP BÁLINT

A legszerényebb kézilabdakapus még azt sem szereti, ha a rajongók a 2018-as BL-győzelmet érő földöntúli bravúrjára emlékeztetik.

2020.08.09 08:55:21

Kézilabda NAGY PÉTER

Nem hátrál meg a kihívások elől Nikolaj Markussen, a veszprémiek 212 centis dán balátlövője.

2020.08.07 11:12:14

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Bárbara Arenhart talán az utolsó lehetőséget ragadta meg, hogy BL-esélyesnél játszhasson, de a jövőben szívesen élne hazánkban.

2020.08.06 09:33:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

„Kaptam egy-két ajánlatot, de nem akartam folytatni, ha nem játszhatok a legmagasabb szinten.”

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.