Férfi kézi: Győri Mátyásra újabb féléves kihagyás vár

Vágólapra másolva!
2018.07.23. 16:46
A német túráról hazatérő Tatabányát sérüléshullám sújtja, és különösen érzékeny veszteség Győri Mátyás kiválása.

Háromnapos németországi férfitornán vett részt a bajnoki bronzérmes, EHF-kupa-induló Tatabánya, amely a nyolccsapatos, Bundesliga-gárdákat felvonultató esslingeni viadalon a hatodik helyen végzett. Vladan Matics edző csapatának technikai igazgatója, Kontra Zsolt elmondta:

És jött a doktor…
Újra dr. Erdélyi Gábor, a válogatott csapatorvosa műtötte meg a válogatott irányító-átlövőt:
„Az MR-vizsgálat nem mutatta ki pontosan, ezért csak a hétfői sikeres, artroszkópos beavatkozáskor derült ki, milyen súlyos Győri sérülése. A tavasszal szépen meggyógyuló keresztszalagot pótolni kellett, mert ismét elszakadt. A játékosra újabb féléves, speciális és szigorú rehabilitáció vár. Szerencsére Matyi nagyon együttműködő, ez sokat segíthet a tökéletes felépülésében.”

„A kiválóan szervezett tornán nagyon erős ellenfelekkel szemben gyakorolhattunk, és biztosan előrébb végzünk, ha a teljes keretünkkel szerepelhetünk. Hiányoztak a sérülés és betegség miatt itthon maradók, ráadásul a tornán sajnos újabb játékosaink váltak harcképtelenné. Néhány ellenfelünk ugyanis akkora szenvedéllyel vetette magát a küzdelembe, mintha BL-döntőt vívott volna, s ez a harcmodor durvasággal párosult.”

Nem tarthatott a magyar bajnoki bronzérmessel a Veszprémtől kölcsönkapott Győri Mátyás irányító-balátlövő, akinek a múlt hét elején újra megsérült a télen keresztszalag-szakadás miatt megoperált térde.

„Nagyon balszerencsés vagyok, mert a keresztszalagot ismét meg kellett műteni – mondta a Nemzeti Sportnak néhány órával az operáció után a kórházban lábadozó válogatott Győri. Ez hétfőn már meg is történt, az altatás miatt még mindig kicsit kába vagyok. Néhány napig még a tatai klinikán maradok, aztán Erdélyi Gábor doktor útmutatása alapján újra hozzákezdek a rehabilitációhoz, mert mielőbb szeretnék visszatérni a pályára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik