HIRDETÉS
HIRDETÉS
S. J. 2018.07.23 16:46 Frissítve: 2018.07.23 18:27

Férfi kézi: Győri Mátyásra újabb féléves kihagyás vár

A német túráról hazatérő Tatabányát sérüléshullám sújtja, és különösen érzékeny veszteség Győri Mátyás kiválása.

HIRDETÉS

 

Háromnapos németországi férfitornán vett részt a bajnoki bronzérmes, EHF-kupa-induló Tatabánya, amely a nyolccsapatos, Bundesliga-gárdákat felvonultató esslingeni viadalon a hatodik helyen végzett. Vladan Matics edző csapatának technikai igazgatója, Kontra Zsolt elmondta:

És jött a doktor…
Újra dr. Erdélyi Gábor, a válogatott csapatorvosa műtötte meg a válogatott irányító-átlövőt:
„Az MR-vizsgálat nem mutatta ki pontosan, ezért csak a hétfői sikeres, artroszkópos beavatkozáskor derült ki, milyen súlyos Győri sérülése. A tavasszal szépen meggyógyuló keresztszalagot pótolni kellett, mert ismét elszakadt. A játékosra újabb féléves, speciális és szigorú rehabilitáció vár. Szerencsére Matyi nagyon együttműködő, ez sokat segíthet a tökéletes felépülésében.” 

„A kiválóan szervezett tornán nagyon erős ellenfelekkel szemben gyakorolhattunk, és biztosan előrébb végzünk, ha a teljes keretünkkel szerepelhetünk. Hiányoztak a sérülés és betegség miatt itthon maradók, ráadásul a tornán sajnos újabb játékosaink váltak harcképtelenné. Néhány ellenfelünk ugyanis akkora szenvedéllyel vetette magát a küzdelembe, mintha BL-döntőt vívott volna, s ez a harcmodor durvasággal párosult.”

Nem tarthatott a magyar bajnoki bronzérmessel a Veszprémtől kölcsönkapott Győri Mátyás irányító-balátlövő, akinek a múlt hét elején újra megsérült a télen keresztszalag-szakadás miatt megoperált térde.

„Nagyon balszerencsés vagyok, mert a keresztszalagot ismét meg kellett műteni – mondta a Nemzeti Sportnak néhány órával az operáció után a kórházban lábadozó válogatott Győri. Ez hétfőn már meg is történt, az altatás miatt még mindig kicsit kába vagyok. Néhány napig még a tatai klinikán maradok, aztán Erdélyi Gábor doktor útmutatása alapján újra hozzákezdek a rehabilitációhoz, mert mielőbb szeretnék visszatérni a pályára.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.23 17:10:03

Kézilabda nemzetisport.hu

Bodó a második félidőben megállíthatatlan volt, Sego 18 védéssel zárt.

2018.09.22 17:09:23

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar csapat nem tudta szorossá tenni a találkozót, vereség a vége.

2018.09.16 19:13:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar bajnok rosszul sikerült első félidő után a másodikban összekapta magát, és nyert.

2018.09.15 17:30:03

Kézilabda nemzetisport.hu

Még az utolsó percben is volt esélye a pontszerzésre a lengyel csapatnak, de Lékai lezárta a meccset.

HIRDETÉS
HIRDETÉS