Férfi kézi: fiatal spanyol tréner veszi át a győri csapatot

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2013.05.31. 20:04
null
Magi Serra 16 évesen kezdte az edzői pályát
A szebb napokat látott (háromszoros bajnok, négyszeres MK-győztes) győri férfi kézilabda feltámasztásáért sok erőt és időt áldozó Hoffmann László a Nemzeti Sportnak elmondta: a következő évadban 31 éves Magi Serra edzőre bízzák az NB I-be visszajutó egyetemi gárdát.

„Az elveinket nem adjuk fel, alapjában véve magyarokra épülő csapatot szeretnénk működtetni – mondta a vb-ezüstérmes (1986) válogatott világklasszis kapusa, aki az elmúlt három évtizedben a kézilabda mellett az üzleti életben is tiszteletre méltó eredményeket ért el. – Ezért legfeljebb egy vagy két külföldi játékos érkezik a nyáron, persze akár a pillanatnyilag olcsóbb, ugyanakkor kellően színvonalas spanyol piacról is, de erről még nincs döntés."

Az új trénerről az orvosi végzettségű Hoffmann doktor elmondta, a legutóbbi idényben benntartotta a spanyol bajnokságban az újonc Arandát, mégpedig azokkal a játékosokkal, akik 2012-ben kiharcolták a feljutást.

„Mondanom se kell, magyar edzőt szerettünk volna szerződtetni, ám őszintén meg kell mondanom, a kiszemeltjeinkben nem éreztünk annyi lelkesedést és elkötelezettséget, mint Magi Serrában, aki – hogy csak egy példát említsek – a saját költségén utazott Győrbe, hogy megnézze csapatunkat, beszéljen a játékosokkal és a vezetőkkel – folytatta Hoffmann László, a csapat támogatói körének elnöke. – Ambiciózus, szakmailag felkészült, egyetemet végzett edző, aki tizenöt éve dolgozik trénerként."

Ezt persze meg kellett magyaráznia...

„Spanyolországban egészen sajátos szisztéma szerint építkezik a kézilabda – mondta. – A legtehetségesebb fiatalok már ifjúsági korukban bírói vizsgát tehetnek, sőt kaphatnak gyerek- vagy serdülő csapatokat. Így lehetséges, hogy Magi Serra is tizenhat évesen már gyerekeknek magyarázta a sportág alapjait."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik