Férfi kézi: elsöprő többség – Dujsebajev az új lengyel kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.27. 13:17
null
Dujsebajev a lengyelekkel mégis ott lesz az olimpiai selejtezőn
Talant Dujsebajevet választották meg a lengyel férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának.

A lengyel válogatott előző szövetségi kapitánya, a német Michael Biegler azt követően mondott le, hogy az idei Európa-bajnokság középdöntőjében házigazdaként 37–23-ra kikaptak a horvátoktól, és így csak a hetedik helyen zártak.

A megüresedett posztra 12 szakember nyújtotta be jelentkezését, közülük a pénteki szavazásra ketten maradtak. Az Eb-n még a magyar válogatottat irányító Talant Dujsebajev elsöprő többséggel, 13:1-re nyerte meg a titkos szavazást Piotr Przybeckivel szemben, így ő lett az új szövetségi kapitány.

„Nagyon boldog vagyok. Szeretnék köszönetet mondani az elnök úrnak, valamint azon vezetőségi tagoknak, akik rám szavaztak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy rám esett a választásuk” – mondta Dujsebajev, akinek megbízatása egyelőre 2016 szeptemberéig szól.

Első nagyobb feladata az olimpiai selejtezőtorna sikeres megvívása lesz. A macedón, a chilei és a tunéziai válogatottból legalább kettőt kell megelőzniük, hogy részt vehessenek a riói játékokon.

Dujsebajev továbbra is a Kielce vezetőedzője marad, míg legyőzöttje, Piotr Przybecki a Wisla Plock irányítását veszi át a nyáron a spanyol Manolo Cadenastól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik